یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
تکنولوژی سه شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۴ ، ساعت ۱۲:۴۵:۵۸

استفاده از نانوسلولز در تولید گل حفاری
ایران دریلینگ: محققان برای توسعه نوعی گل حفاری حاوی نانوذرات، موفق به دریافت حمایت مالی از بخش خصوصی شدند. این گل حاوی نانوسلولز بوده که کارایی حفاری را افزایش می‌دهد. این حمایت مالی که توسط بخش خصوصی تامین شده به محققان این پروژه کمک می‌کند تا تجهیزات و مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از ایسنا، پژوهشگران شرکت ال‌اس‌یو ای‌جی‌سنتر (LSU AgCenter) موفق به دریافت 187500 دلار حمایت مالی برای توسعه سیال‌های حفاری هوشمند شدند که می‌تواند کارایی سیستم‌های استخراج نفت و گاز را بهبود دهد.

گینلینگ وو و همکارانش از نانوذرات سلولزی برای بهبود ویسکوزیته و خواص فیلتراسیون سیال‌های حفاری استفاده کردند. این سیال‌ها که به لجن یا گل حفاری شهرت دارند در حفاری نفت و گاز مورد استفاده قرار می‌گیرند. از این حمایت مالی مبلغ 147510 دلار توسط Louisiana Board of Regents Industrial Ties Research Subprogram و 40000 دلار توسط گروه شرکت‌های خدمات نفتی تامین شده است. گینلینگ وو معتقد است که صنعت همیشه به دنبال مواد شیمیایی یا محصولاتی کوچک با کارایی و پایداری بالا است که زیست‌تخریب‌پذیر نیز باشد. نانومواد می‌تواند انتخاب مناسبی برای تولید سیالات هوشمند در عملیات‌های میدانی نفت و گاز باشد.

این گروه تحقیقاتی از نانوسلولز به عنوان افزودنی برای تولید لجن مبتنی بر آب استفاده کردند، لجنی از رس بنتونیت تولید شده است. این لجن برای خنک کردن و روان‌سازی مته‌ها استفاده می‌شود. در این فرآیند نانوسلولزها موجب کاهش اصطکاک در حفاری شده و ظرفیت حمل سنگ‌های شکسته شده را افزایش می‌دهد. نانوسلولز از سلولز گیاهان بدست می‌آید که ماده‌ای بسیار سبک، مقاوم و از نظر شیمیایی قابل انطباق با لجن‌های حفاری است. با افزودن نانوسلولز به بنتونیت، ویسکوزیته این ماده اصلاح شده و برای بیرون کشیدن خرده سنگ‌ها شرایط بهتری پیدا می‌کند.

از آنجایی که نانوذرات در لجن باقی می‌ماند بنابراین همیشه در چرخه کاری وجود داشته و دور ریز آن بسیار اندک خواهد بود. این گروه تحقیقاتی در حال کار با تجهیزات مقیاس آزمایشگاهی بوده تا فرآیند را برای استفاده در چاه‌ها بهینه‌سازی کنند. این حمایت مالی که توسط بخش خصوصی تامین شده به محققان این پروژه کمک می‌کند تا تجهیزات و مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند.


  کد خبر : 878
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :