جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | Fri 26 Apr 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
سرمقاله پنجشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۳ ، ساعت ۲۲:۴۹:۰۰

ما را تنها نگذارید
 از زمان کشف نفت در دریا برای اولین بار در سال 1897 میلادی توسط "اچ ال ویلیامز" تا 50 سال بعد از آن که شرکت‌های نفتی با تجارب ارزشمند بدست آمده از دکل‌های چوبی توانستند در سال 1947 در آبی به عمق 6 متر در 17 کیلومتری ساحل خلیج مكزیك، نفت تولید نمایند 116 سال می‌گذرد. نتیجه داستانی كه در سال 1897 از منطقه سانتا باربارای كالیفرنیا با دکل‌هایی چوبی و البته با آزمون و خطاهای بسیار شروع گشت، پس از یك دوره تکامل 50 ساله به دریای آزاد گسترش یافت و منجر به تولد رسمی این صنعت در سال 1947 گردید. از آن موقع به بعد این صنعت با خروج از خلیج مکزیک و ورود به مناطقی مانند دریای شمال، خلیج فارس، آب‌های غرب آفریقا، استرالیا، چین، آلاسکا و ...به یک صنعت بین المللی تبدیل شده است که در بیش از 40 کشور دنیا در حال فعالیت می‌باشد. این در حالی است که بر خلاف گذشته که فعالیت در عمق 25 متری، فعالیت در آب عمیق محسوب می‌گشت و شرکت‌ها توان فعالیت در فاصله بیشتر از چند کیلومتری از ساحل را نداشتند، پروژه‌های فراساحلی امروزی به فاصله چند صد کیلومتری سواحل توسعه یافته و دامنه آنها نیز به آب‌های قطبی و اعماقی بیش از 3 هزار متر رسیده است؛ بصورتی که می‌توان گفت "عمق آب" که در گذشته بزرگترین چالش پیش روی شرکت‌های فعال در صنعت فراساحل محسوب می‌شد، امروزه نه تنها از صدر لیست چالش‌های پیش روی این صنعت حذف شده، بلکه فعالیت در آب‌های عمیق به میدانی برای مبارزه و اثبات توانمندی‌های فنی و مهندسی شرکت‌ها تبدیل شده است. این در حالی است که به دلیل تعمیق هر چه بیشتر رابطه انسان و دریا در عصر حاضر، صنعت فراساحل علی رغم همه اتفاقات تلخ و شیرینش (نظیر آنچه که با انفجار سکوی دیپ واتر هورایزون در سال 2010 شاهد آن بودیم) تعامل بیشتری با جوامع امروزی یافته است. 
در همین راستا در ایران عزیز اسلامی نیز که تاریخچه صنعت فراساحل در آن به دهه 1330 و کشف میدان بهرگانسر (اولین میدان نفتی خلیج فارس) باز‌ می‌گردد، این تعامل همانند سایر نقاط دنیا روند رو به افزایشی را نشان می‌دهد که در حال اجرا بودن انبوهی از پروژه‌های حفاری، لوله‌گذاری، ساخت و نصب سکوها، تمایل جوانان به اشتغال در این صنعت، حضور تعداد زیادی از شرکت‌های داخلی در این صنعت و حتی مشارکت مردمی در خرید اوراق مشارکت پارس جنوبی و ... نمونه‌های بارزی از این تعامل می‌باشند. 
این در حالی است که بر خلاف گذشته که بیشتر فعالیت‌ها توسط شرکت‌های خارجی صورت می‌گرفت امروزه بخش اعظمی از این فعالیت‌ها بومی گشته و توسط شرکت‌های پیمانکار داخلی صورت می‌گیرد؛ آنهم در شرایطی که نظام سلطه و استکبار جهانی با اعمال فشار بر شرکت‌های خارجی برای قطع همکاری با شرکت‌های ایرانی و همچنین جلوگیری از روند فروش کالا و تجهیزات مورد نیاز پروژه‌ها امید داشت که بتواند به راحتی صنعت فراساحل و بالطبع صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران را به زانو درآورد.
اما بر خلاف تمام انتظارات، شرکت‌ها و متخصصین توانمند داخلی توانسته‌اند با توکل به خداوند متعال، بهره‌گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و بکار گیری تجربه و تخصص ایرانی، بار توسعه صنعت فراساحل کشور را به دوش کشیده و به پیشرفت‌هایی نظیر اکتشاف میادین نفت و گاز در آب‌های عمیق دریای خزر و توسعه شتابان پروژه‌های میدان گازی پارس جنوبی، آنهم بدون کمک شرکت‌‌های خارجی و علی رغم همه کارشکنی‌ها دست یابند.
لذا تلاش برای اطلاع رسانی دستاوردها و توانمندی‌های موجود در شرکت‌های ایرانی و خلا وجود یک رسانه تخصصی که "واقعا" با این صنعت آشنا باشد، نیازهای آن را بشناسد، توان رقابت با رسانه‌های معتبر بین المللی را داشته باشد، مورد قبول و احترام تمام شرکت‌ها باشد، توانایی نقد و بررسی چالش‌های پیش روی این صنعت را داشته باشد و ... سبب گشت تا گروهی از جوانان خلاق، پیگیر و با انگیزه دور هم جمع شده و اولین رسانه تخصصی صنعت فراساحل ایران را به نام باشگاه خبری فراساحل (Offshore Press Club) پایه گذاری نمایند.امیدواریم که با شروع به فعالیت این رسانه بتوانیم با اطلاع رسانی لحظه‌ای اخبار و تحولات این صنعت، تامین اطلاعات آموزشی مورد نیاز شرکت‌ها و ... به رسانه لایقی برای صنعت فراساحل ایران تبدیل شویم. ما را تنها نگذارید.
توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :