ایران دریلینگ: رئیس اداره کنترل پسماند مدیریت سیالات شرکت ملی حفاری ایران از حفاری 114 حلقه چاههای نفت و گاز با کاربست سامانه مدیریت پسماند خبر داد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران، مهندس احمد بهرامی عیسیآبادی گفت: «این سامانه برای نخستین بار در سال 1387 در عملیات حفاری چاه شماره نه در میدان نفتی آزادگان برروی دستگاه حفاری 54 فتح نصب و مورد استفاده قرار گرفت».
وی با بیان اینکه تاکنون 22 دکل ناوگان شرکت به این سامانه تجهیز شده است، افزود: «از این تعداد 15 دکل در میدان نفتی آزادگان و یاران جنوبی استقرار دارد». بهرامی عیسی آبادی ادامه داد: «همچنین دو دستگاه در بخش خشکی میدان گازی کیش، دو دکل در میدان نفتی آذر، یک دستگاه در خارگ و دو دکل در میدانهای نفتی مارون و اهواز به این سامانه مجهز هستند». رئیس اداره کنترل پسماند مدیریت سیالات شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: «این دکلها در حوزه عملیاتی شرکت مهندسی و توسعه نفت، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره و شرکت سروک آذر در مدار عملیات حفاری قرار دارند».
وی با اشاره به اینکه بهکارگیری سامانه مدیریت پسماند یکی از الزامات زیست محیطی است، گفت: «با توجه به اهمیت تالاب هورالعظیم و حفاظت از اکوسیستم تالاب، تجهیز دکلها در میدان آزادگان در اولویت برنامه حفاری تعریف شد که با همکاری شرکت متن به عنوان مجری طرح توسعه میدانهای نفتی آزادگان و یاران تحقق یافت». بهرامی عیسی آبادی افزود: «هماکنون برنامه تامین 18 سامانه مدیریت پسماند دیگر نیز در دست اقدام است که با خرید و الحاق آنها به دستگاههای حفاری، شمار دکلهای حفاری مجهز به این سامانه تا نیمه نخست سال 1395 به 40 دستگاه افزایش مییابد که از این تعداد 6 مجموعه استیجاری است«.
رئیس اداره کنترل پسماند مدیریت سیالات ملی حفاری اظهار کرد: «مدیریت پسماند شامل مجموع تجهیزاتی است که به منظور کنترل آلایندههای زیست محیطی در کنار دکلهای حفاری قرار گرفته و عملیات کنترل پسماند را انجام میدهد». وی گفت: «در این سامانه کندههای حفاری و مواد جامد پس از انجام عملیات تثبیت (FIXATION) با افزودن سیمان و سدیم سیلیکات در محل پیشبینی شده دپو و پس از خشک شدن به مکانی مناسب انتقال و دفن می شود». بهرامی عیسی آبادی افزود: «آبهای اضافی نیز ابتدا در حوضچههای کنترل پسماند انباشت و پس از جداسازی مواد و تصفیه مقدماتی، مورد استفاده دوباره قرار میگیرد».
رئیس اداره کنترل پسماند مدیریت سیالات شرکت ملی حفاری ایران ادامه داد: «همچنین سیالات همراه در مخازن دخیره کنترل پسماند جمع آوری و نخست به دستگاه آبگیری مجدد (DeWatering Unit) منتقل و با استفاده از مواد شیمیایی کلوخه و پس از طی فرآیندی، ذرات جامد به طور کامل جداسازی و آب پاک برای استفاده به مخزن دیگر انتقال مییابد». مدیریت سیالات شرکت ملی حفاری ایران علاوه بر واحد کنترل پسماند حفاری، واحدهای دیگر شامل عملیات سیال خشکی و دریا، نگهداری و تعمیرات تجهیزات اختصاصی سیالات، تجهیزات و مواد شیمیایی، مهندسی اجرایی عملیات سیال حفاری، خدمات پشتیبانی و واحد نظارت، کنترل و تصفیه پسماندهای صنعتی را زیر مجموعه دارد.
کد خبر : 752