باشگاه خبری ایران دریلینگ : تهدید جهانی نفت فرصتی برای نشان دادن توانمندی دانشگاه‌هاست (صنعت و دانشگاه)

ایران دریلینگ: مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند با توانمندی نیروهای جوان و ارزشمند خود تهدیدهای ناشی از افت شدید قیمت نفت و تدوام حضور نفت شیل در بازار را تبدیل به فرصت کنند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از سایت شانا، محمد علی عمادی، در نخستین همایش ملی توسعه میدان‌های نفت و گاز و در نشست تخصصی تبیین موافقت‌نامه پژوهشی و فناوری مخازن میان دانشگاه‌ها و شرکت ملی نفت ایران، اظهار کرد: وزارت نفت در دوره جدید خود به دانشگاه‌ها اعتمادی قابل توجه دارد، از این رو مطالعات ازدیاد برداشت و توسعه  ٢٠ میدان شامل ٤٢ مخزن بزرگ و مهم کشور را به ٩ دانشگاه و پژوهشگاه سپرده است. وی با اشاره به تفاوت دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی مختلف از نظر سطح امکانات و تجربه‌ها در صنعت نفت، گفت: در سپردن میدان‌ها به دانشگاه‌ها این توانمندی‌ها در نظر گرفته شده است، اما به هر روی این امکان برای دانشگاه‌ها فراهم است که در مدت ١٠ سال انحصار مطالعات و مشاوره، فناوری و پژوهش در باره این میدان‌ها در اختیار این دانشگاه‌ها قرار داشته باشد. مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر این که قرارداد صنعت نفت با دانشگاه‌ها برای این میدان‌ها برد - برد است، گفت: همه می‌دانیم که نه تنها دانشگاه‌های ما بلکه بسیاری از پیمانکاران صنعت نفت توان مدیریت فناوری و مدیریت مگاپروژه‌ها را ندارند اما وزارت نفت در این مورد اصل را بر اعتماد بر این توانمندی گذاشته است.

عمادی با بیان این که بیش از یک و نیم سال برای اجرای این موافقت‌نامه و قرارداد بررسی و پیگیری صورت گرفته است، افزود: واقعیت این است که صنعت در سال‌های گذشته اجازه رشد به بخش دانشگاهی را نداده و هربار که در بخشی پیش رفته، صنعت دانشگاه را عقب انداخته است و به همین دلیل دانشگاه‌ها همواره از ورود به بخش بالادستی و اصلی صنعت نفت عقب رانده شده‌اند. مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: این مهلت ١٠ ساله صنعت نفت به دانشگاه‌ها اعتمادی است که برای شکستن این روند اتفاق افتاده و وزارت نفت با این اقدام ریسک بزرگی را انجام داده است. واقعیت این است که حداقل تا چهار سال نخست این ١٠ سال امیدی به نتیجه نداریم اما برای این که صنعت و دانشگاه در کنار هم قرار گیرند با این چالش‌ها روبرو شدیم. عمادی با بیان این که کمیته‌های راهبردی، فنی و نظارت برای اقدام‌های مختلف و مراحل آن پیش‌بینی شده که هر ٦ ماه یک‌بار این کمیته‌ها عملکرد همه دانشگاه‌ها و میدان‌ها را بررسی می‌کنند، گفت: به یاد ندارم که وزارت نفت در سال‌های گذشته درباره پروژه این میزان جزئی وارد موضوع شود و با حساسیت پیش رود.

وی گفت: برای هرکدام از میدان‌ها و پروژه‌ها اولویت‌بندی صورت گرفته است و شناسنامه پژوهشی آنها نیز تهیه می‌شود. عمادی با بیان اینکه تغییر فرهنگ سخت‌تر از تغییر لهجه است، گفت: در باره موفقیت در این پروژه‌ها بسیار خوشبین هستیم و باید بدانیم که با همدلی این پروژه به موفقیت می‌رسد. مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران گفت: ما بزرگترین ثروت‌های دنیا را در اختیار داریم اما سهم مان در صنعت نفت دنیا بسیار کم است، درعین حال با افت شدید قیمت نفت و ادامه حضور نفت شیل در بازار تهدیدهای زیادی برای ما وجود دارد اما دانشگاه‌ها و مراکز علمی می‌توانند با نشان دادن توانمندی خود این تهدیدها را تبدیل به فرصت کند و نیروهای جوان و ارزشمند خود را در این راه به کار گیرد. وی با تاکید بر اینکه در این مسیر قالی قرمز پهن نشده است، گفت: همه ما، از وزیر گرفته تا نمایندگان مجلس و شما دانشگاهیان در اتفاق‌هایی که برای مخازن می‌افتد، دخیل هستیم و به همین دلیل باید همه تلاشمان را برای بهمترین عملکردها داشته باشیم. عمادی افزود: حالا که شرایط مساعدی برای این همکاری فراهم شده است اگر خطایی صورت گیرد، دانشگاه‌ها بیشترین ضرر را دارند و صنعت نفت به این باور می‌رسد که دیگر نمی‌شود به دانشگاه اعتماد کرد و همان بهتر که به سمت شرکت‌های خارجی بروند



  کد خبر : 552
 
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ ، ساعت ۱۵:۴۶:۴۵