باشگاه خبری ایران دریلینگ : برنامه‎ریزی حفاری شمال برای ورود به بازار عراق و عمان (سرخط اخبار)

ایران دریلینگ: مدیرعامل شرکت حفاری شمال، ضمن اعلام خبر افتتاح شعب این شرکت در عراق و عمان در آینده نزدیک در دفاع از عملیات کنترل فوران چاه ۱۴۷ گفت: افراد حاضر در این عملیات زبده ترین افراد حاضر در کشور هستند که در خط مقدم فعالیت می‌کنند. به گزارش ایران دریلینگ به نقل از شرکت ملی نفت ایران، حمیدرضا گلپایگانی در تشریح آخرین فعالیت‌های شرکت حفاری شمال گفت:‌ با تمدید قرارداد دکل الیما،‌ این دکل به عنوان نماد اقتدار ایران در آب‌های خزر، در کشور ترکمنستان باقی می‌ماند و فعالیت حفاری در این کشور ادامه خواهد یافت؛ این در حالی است که پیش تر پایان کار از سوی کارفرما اعلام شده بود و برای مراحل بعد مناقصه برگزار شد و این قرارداد که به نوعی از دست رفته به شمار می‌رفت، دوباره احیا شد. وی در تشریح فعالیت‌های دکل‌های خشکی این شرکت گفت: دکل‌های ما در بخش خشکی در شرکت نفت مناطق مرکزی و همچنین شرکت مهندسی و توسعه نفت در حال فعالیت هستند و از آنجا که سقف قرارداد هفتاد دکل سال را پر نکرده ایم، باز هم برای ادامه کار حاضر می‌شویم.

گلپایگانی افزود: در میدان آزادگان پروژه حفاری با وجود آنکه اولین بار بود که یک چاه توصیفی از سوی کارفرما به مناقصه گذاشته می‌شد و مخاطرات زیادی را به همراه داشت به شرکت حفاری شمال سپرده شد و هم اکنون پروژه حفاری ۷۰ درصد پیشرفت داشته و تا کنون به خوبی انجام شده است. وی با اشاره به اسکان دکل سحر ۲ در موقعیت میدان سلمان گازی گفت: این دکل هم اکنون تحت کارفرمایی شرکت فلات قاره در حال فعالیت است و دکل سحر ۱ هم پس از انجام موفقیت آمیز عملیات اکتشافی در میدان آریا ترخیص شده و هم اکنون در ۲۰۰ مایلی موقعیت جدید واقع شده و به زودی مشغول به کار می‌شود.


پروژه‌های عراق و عمان از نیمه دوم سال ۹۷ آغاز می‌شود
مدیرعامل شرکت حفاری شمال از مذاکرات با وزیر نفت عراق در هفته‌های اخیر یاد کرد و گفت: مذاکرات خوبی با مقامات حفاری عراق داشته ام و با توجه به ارتباط خوبی که در زمینه حفاری با بخش دولتی و خصوصی این کشور داریم، به زودی شعبه ای از شرکت حفاری شمال را در این کشور راه اندازی می‌کنیم تا زودتر پروژه‌های حفاری در این کشور را در دست بگیریم. وی همچنین به ایجاد شعبه شرکت حفاری شمال در عمان اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های اولیه در این زمینه انجام شده و امیدواریم با تأسیس این ۲ شعبه در کشورهای عراق و عمان در نیمه دوم سال ۹۷ پروژه‌هایی را در این کشورها بر عهده بگیریم.


مدیریت هزینه‌ها در رأس سیاست‌های ملی حفاری
گلپایگانی ضمن اظهار به کاهش نرخ اجاره دکل حفاری در بازار داخلی و بین المللی در حوزه حفاری گفت: این مشکل لطماتی را به شرکت وارد کرده است و امروز استراتژی ما با وجود فعالیت تمامی‌ دکل‌ها، مدیریت هزینه و کاهش آن به ویژه در بخش غیر عملیاتی است که این استراتژی در همه بخش‌ها از جمله عملیات، خدمات،‌ تأمین کالا و بازرگانی، مهندسی و منابع انسانی پیاده می‌شود. وی با بیان اینکه به دلیل شرایط مالی بدهی‌های سنگین بانکی، سهامداران و قسمتی از حقوق معوقه کارمندان در سال ۹۵ را به دوش می‌کشیم گفت: مطالباتی داریم که فشار زیادی به ما و پیمانکارانمان وارد می‌کند و امیدواریم بتوانیم از این بحران مالی عبور کنیم تا آسیبی به شرکت وارد نشود. مدیرعامل شرکت حفاری شمال از فروش دارایی‌ها برای حل برخی معضلات مالی خبر داد و گفت: ساختمان‌های شیراز و تهران و حتی ساختمانی که در آن ستاد قرار دارد را برای فروش گذاشته ایم و با اینکار قصد داریم هزینه‌های مالی غیر عملیاتی را تا حد امکان کاهش دهیم.


وام ۲۰۰۰ میلیارد ریالی بازپرداخت می‌شود
وی از بدهی وام ۲۰۰ میلیارد تومانی به بانک اقتصاد نوین خبر داد و گفت:‌ این وام که ۳ سال پیش دریافت شده هم اکنون روزانه ۲۰۰ میلیون تومان و سالانه حدود ۷۰ میلیارد تومان سود بر دوش ما می‌گذارد که قصد داریم به زودی آن را مستهلک کنیم. وی با بیان اینکه بودن جز زیر مجموعه بنیاد مستضعفان از افتخارات این مجموعه است گفت:‌ در همین راستا بنیاد مستضعفان و مجموعه هلدینگ انرژی گستر سینا که شرکت حفاری شمال زیر مجموعه آن است،‌ کمک‌های سنگین و ارزشمندی به شرکت کرده اند که به زودی نتایج مثبت آن را اعلام می‌کنیم تا با این نتایج بتوانیم هزینه‌های غیر عملیاتیمان را کاهش دهیم. گلپایگانی افزود: با اشراف به این شرایط از مهرماه سال جاری مجبور به تعدیل نیروی انسانی شدیم که برخی رسانه‌ها با ناآگاهی و بد اخلاقی از اخراج ۷۰۰ نفر خبر دادند، در حالی که تنها ۱۲۰ نفر نیروی مازاد تعدیل شد.


هیچ نیروی دیگری در حفاری شمال تعدیل نمی شود
مدیرعامل شرکت حفاری شمال با اشاره به اینکه بکارگیری یا اعلام پایان کار به نیروها حق تمامی شرکت‌ها است و در همه دنیا انجام می‌شود گفت: با این وجود این خبر را به صراحت اعلام می‌کنم که در برنامه هیأت مدیره کنونی و بنده هیچ طرحی برای تعدیل بیشتر نیرو وجود ندارد. وی از قرارگرفتن ۱۰۰ نفر از نیروها در طرح توسعه آتی شرکت خبر داد و گفت: ۱۰۰ نفر از نیروها تا زمانی که پروژه جدیدی ایجاد نشود، در محل کار خود حاضر نمی شوند،‌ اما این به معنای اخراج نیروها نیست، بلکه این نیروهای عملیاتی که برای شرکت از اهمیت بالایی برخوردارند، همچنان حقوق خود را دریافت می‌کنند. گلپایگانی با بیان اینکه تا پیش از این، فرایند‌ها در شرکت حفاری شمال تدوین نشده بود گفت: هم اکنون فرایند‌ها در شرکت به شکل استاندارد در حال تدوین است و تا پایان سال این تدوین تکمیل می‌شود و کارهای که تا الان به شکل استاندارد پیش نمی رفت، از این به بعد شکل استاندارد به خود می‌گیرد. وی آموزش را در رأس سیاست‌های شرکت بر شمرد و گفت: ‌آموزش به ویژه آموزش در بحث کنترل فوران در رأس کار قرار گرفته است و دوره IWCF در شرکت برگزار شد که قریب به ۱۰۰ نفر تا کنون گواهینامه دریافت کرده اند و همچنان دوره ادامه دارد.


مقایسه زمان بندی و مقایسه با چاه‌های مشابه علمی نیست
مدیرعامل شرکت حفاری شمال با اشاره به حادثه فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید گفت:‌ از آنجا که من در عملیات مهار ۴ چاه کنگان ۲۳، نفت شهر ۲۴، مارون ۱۰۴ و رگ سفید ۱۲۰ همکاری داشته ام یا مدیر پروژه بوده ام، اطلاعات کاملی در این زمینه دارم و اینکه می‌شنوم برخی مقایساتی را در مورد کنترل فوران انجام می‌دهند، تعجب می‌کنم. وی ادامه داد: کسانی که متخصص هستند، می‌دانند که مقایسه این عملیات‌ها کاملا اشتباه است، به طور مثال در چاه کنگان ۲۳ روش Bottom kill را پیش گرفتیم، در مارون ۱۰۴ از Top kill استفاده کردیم. گلپایگانی ضمن تقدیر از متخصصان فعال در عملیات کنترل فوران چاه ۱۴۷ رگ سفید گفت:‌ به طور ویژه باید دست متخصصانی که تجربه بالایی در این زمینه دارند و برای این پروژه انتخاب شده اند و هم اکنون در خط مقدم جان خود را بر کف دست گذاشته اند و در دل آتش فعالیت می‌کنند بوسید.

تا کنون عملیات کنترل فوران کاملا استاندارد بوده است
گلپایگانی با بیان اینکه تا کنون عملیات فوران چاه رگ سفید استاندارد بوده است گفت:‌ فاکتورهایی در هر چاه وجود دارد که با چاه دیگر قابل مقایسه نیست؛ از جمله فشار سطحی دهانه چاه، دمای آتش، میزان دبی خروجی نفت و گاز، و نفتی و یا گازی بودن چاه که فاکتور‌های بسیار مهمی برای این موضوع به شمار می‌رود. وی ادامه داد: به طور مثال ممکن است یک چاه به واسطه عمق، فشار و دما و دبی چاه در کنار سایر فاکتورها در یکی از کشورهای منطقه در ۱ روز مهار شود، یک چاه در نفت شهر در ۴۰ روز، چاه دیگر در مارون ۱۵ روزه مهار شود و یکی هم در جای دیگر از دنیا یک سال زمان ببرد؛ اما نباید چاهی که فوران آن یکسال زمان برده را مورد نکوهش قرار داد و آن را با دیگری مقایسه کرد. مدیرعامل شرکت حفاری شمال کج شدن شیر فوران گیر، کوهستانی بودن منطقه، آبرسانی سخت و دمای بالا را جز عواملی دانست که کار کنترل را در رگ سفید ۱۴۷ سخت می‌کند و گفت: با کج شدن شیر فوران گیر کار Top kill عملا مختل شده و همین که می‌شنویم همکاران بیش از ۱۰ بار استینگر را وارد دهانه چاه کرده اند، از نظر من یک شاهکار و ارزشمند بوده است. وی ادامه داد: بسیاری از افراد حاضر در عملیات کسانی هستند که دوره‌های خارج از کشور را زیر نظر اساتید برجسته جهانی از جمله نیل آدامز دیده اند و هم اکنون خود در دل آتش هستند.


کسانی که تجربه ندارند سکوت کنند
گلپایگانی مقایسه عملیات اطفا حریق چاه با سایر حوادث حریق را اشتباه خواند و گفت: چاه نفت و گاز، پالایشگاه یا کارخانه پتروشیمی نیست که با گرفتن شیر آتش نشانی روی منبع حرارتی و یا اتمام ذخیره سوخت خاموش شود، بلکه چاه نفت و گاز به یک منبع لایزال الهی وصل است و قرار نیست سوخت آن به اتمام برسد و باید جلوی جریان نفت و گاز را گرفت. وی افزود: کسانی که چنین مقایسه‌هایی انجام می‌دهد، همان کسانی هستند که در جریان آتش سوزی ساختمان پلاسکو می‌گویند یک تیم از ملی حفاری بیاید و این آتش را خاموش کند. در واقع این‌ها افراد بی تجربه ای هستند که باید کنار بایستند و سکوت کنند و افراد صاحب تجربه باید جلو بیایند و همه دست در دست جلوی این فوران را بگیرند. مدیرعامل شرکت حفاری شمال با اظهار به اینکه این شرکت از روز اول حادثه آمادگی کامل خود برای هرگونه یاری را اعلام کرده است گفت: اگر بتوانیم کمکی کنیم، در واقع خدمتی است که به کشور انجام داده ایم و منتی برای آن نداریم.

وی در پایان با بیان اینکه برخی می‌گویند استفاده از دانش بین المللی می‌توانست این فوران را زودتر مهار کند گفت: در حادثه چاه کنگان ۲۳، تیم خارجی برای بررسی ۱ ماه، برای تجهیز کارگاه ۲ ماه و برای اطفا ۶ ماه زمان می‌خواست در حالی که متخصصان ایرانی در کمتر از چهار ماه عملیات مهار را به سرانجام رساندند. اگر شرکت بین المللی هم ورود کند، اطلاعات را از ما می‌گیرد و به طور مشاوره ای عنوان می‌کند که باید در فلان نقطه حفاری امدادی انجام داد و عملیات Top kill را هم پیش برد؛ همان کاری است که متخصصان ما انجام می‌دهند و هر فرد دیگری هم که فرماندهی را بر عهده می‌گرفت اینگونه عمل می‌کرد.



  کد خبر : 2387
 
دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۵۷:۵۴