باشگاه خبری ایران دریلینگ : ابرغول‌های نفتی به مجنون عراق می‌روند (سرخط اخبار)

ایران دریلینگ: مقامات عراقی می‌گویند میدان نفتی بزرگ مجنون عراق توجه شرکت‌های بریتیش پترولیوم و انی ایتالیا را به خود جلب کرده است. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از اویل پرایس، شرکت رویال داچ شل قرار است تا ژوئن سال ۲۰۱۸ از این میدان نفتی در جنوب عراق خارج شود و به این ترتیب راه برای حضور سایر غول‌های نفتی در این میدان هموار می‌شود. جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق ماه گذشته اظهار کرده بود شرکت آمریکایی شورون و شرکت فرانسوی توتال برای کار در مجنون مشتاق بوده‌اند. ذخایر این میدان ۳۸ میلیارد بشکه نفت خام برآورد شده است. گزارش‌هایی در اواسط سپتامبر منتشر شد که از تمایل شل برای خروج از این میدان حکایت داشت، اما وزیر نفت عراق مدعی شد مذاکرات میان بغداد و شل درباره این میدان ادامه دارد و این کشور با سایر شرکت‌ها مذاکره نمی‌کند.

یک مقام نفتی آگاه به رویترز گفت: شرکت‌های بریتیش پترولیوم و انی در اکتبر با وزارت نفت تماس گرفته و برای توسعه میدان نفتی مجنون ابراز علاقه‌ کرده‌اند. با این‌همه هیچ غول نفتی اروپایی در این باره حاضر به اظهارنظر نشده است. بریتیش پترولیوم در حال حاضر سرگرم توسعه میدان رمیله در عراق است که در جنوب مجنون در بصره قرار دارد. این میدان در حال حاضر ۱.۴۵ میلیون بشکه در روز تولید می‌کند. شرکت انی نیز میدان نفتی زبیر را اداره می‌کند که بین مجنون و رمیله قرار دارد و در حال حاضر ۴۳۰ هزار بشکه در روز تولید می‌کند. شرکت‌های نفتی دولتی عراق حتی بدون حضور یک شریک خارجی، به کار در مجنون ادامه خواهند داد. به گفته یک مقام نفتی عراقی، وزیر نفت عراق بر فعالیت‌ها در مجنون پس از این که شل از آنها خارج شد نظارت مستقیمی خواهد داشت تا مطمئن شود فعالیت‌ها مختل نخواهد شد.

حیدر العبادی، نخست وزیر عراق اخیرا اعلام کرد این کشور مشتاق است درآمدهای نفتی خود را که همچنان برای بازسازی این کشور ناکافی هستند، افزایش دهد. عراق اوایل امسال پس از سه سال جنگ علیه گروه تروریستی داعش، اعلام پیروزی کرد. این پیروزی بخشی از پول مورد نیاز را آزاد کرد اما برای بازسازی این کشور پس از گذشت ۱۵ سال پس از این که صدام حسین و حکومت وی سرنگون شد، کافی نیست. براساس این گزارش، ریزش قیمت نفت در سال ۲۰۱۴ فراهم کردن خدمات دولتی کلیدی برای شهروندان را برای کشورهایی که به درآمدهای نفتی متکی هستند، دشوار ساخت و عراق نیز از این مساله مصون نبوده است. در عراق سال‌ها سوء‌مدیریت مالی و ناآرامی‌های داخلی، مشکلات اداره کشور را تشدید کرده است.



  کد خبر : 2338
 
سه شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۳:۱۸:۲۱