باشگاه خبری ایران دریلینگ : روش استخوان ماهی، نوین‌ترین فناوری انگیزش چاه نفتی (تکنولوژی)

ایران دریلینگ: شرکت فیشبون (Fishbone) در جدیدترین فناوری خود با بکارگیری لوله‌های نازک از جنس تیتانیوم باعث بهبود چشمگیر کارایی و عملکرد عملیات انگیزش چاه شده است. به گزارش ایران دریلینگ در این تکنولوژی که به دلیل چند شاخه بودن و تشابه ظاهری ابزار استفاده شده به اسکلت ماهی به همین نام هم معروف شده است، لوله‌های نازک و کوچکی از جنس تیتانیوم از یک لوله مرکزی جدا شده و به درون سازند ‌می‌روند و با تولید کانال‌های با تراوایی زیاد، موجب افزایش بهره‌وری چاه ‌می‌شوند. این تکنولوژی برخلاف تکنولوژی‌های انگیزشی مرسوم، ارتباط کامل لایه‌ها و دقت بالای انگیزش در ناحیه مدنظر با بهره گیری از کمترین منابع موجود، تضمین ‌می‌کند.

اما این تکنولوژی مزیت‌های متعددی نسبت به سایر روش‌های مرسوم دارد؛ افزایش بهره وری چاه و استفاده بهینه از تمام ظرفیت مخزن با استفاده از بیش از ۳۰۰ شاخه جانبی نفوذکننده در سازند، ؛ عدم تولید آب و سیالات ناخواسته به دلیل نفوذ لوله‌های تیتانیومی به محل مدنظر بدون بروز کوچکترین عدم قطعیتی در عملیات؛ حذف استفاده از سیالات انگیزشی؛ کاهش مشکلات محیط زیستی با کاهش ساعت‌های عملیات و کاهش استفاده از سیالات انگیزشی پرخطر؛ بهینه سازی عملیات انگیزش با کنترل عملیات در نواحی فشاری مختلف تنها بخشی از مزیت‌های این تکنولوژی ‌می‌باشد. در سال ۲۰۱۵ در لایه ماسه سنگی در دریای نروژ، این تکنولوژی باموفقیت در کنار عملیات حفاری افقی بکارگرفته شد و در نتیجه آن، مشاهده باز تولید از مخازنی با برچسب "غیر اقتصادی" بود.

برای اطلاع بیشتر از این تکنولوژی ‌می‌توان به مقاله SPE که با همکاری شرکت Statoil با عنوان "First Installation of Multilateral Drilling Stimulation Technology in Tight Sandstone Formation" منتشر شده است، مراجعه کرد.



  کد خبر : 2056
 
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۲:۰۳:۵۱