ایران دریلینگ: تعداد دکلهای نفتی آمریکا برای دومین هفته متوالی کاهش یافته است. علت کاهش تعداد دکلهای نفتی، کاهش قیمت نفت گزارش شده است. در حالی قیمت نفت کاهش یافته است که کشورهای عضو اوپک و برخی از کشورهای غیر عضو، من جمله روسیه، در تلاش هستند تا با کاهش تولید، میان عرضه تقاضا تعادل ایجاد کنند و موجب افزایش قیمت نفت شوند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از رویترز، با این وجود، تحلیلگران میگویند که کاهش تعداد دکلها موقتی بوده است و حفاریها حداقل تا سال ۲۰۱۹ ادامه خواهد یافت. یک منبع آگاه روز جمعه گزارش داده است که در هفته منتهی به ۲۱ جولای تعداد دکلها ۱ عدد کاهش یافته و به ۷۶۴ عدد رسیده است.
قیمت کنونی نفت برای افزایش دکلهای نفتی آمریکا به صرفه نیست
این در حالی ست که در هفته مشابه در سال گذشته، تعداد دکلهای آمریکا ۳۷۱ عدد بوده است. در ۶۰ هفته اول سال ۲۰۱۶ حفاران آمریکایی ۶۰ دکل به تعداد دکلهای فعال افزوده اند. با این حال افزایش تعداد دکلها در هفتههای اخیر به دلیل کاهش قیمت نفت کاهش یافته است. میان گین تعداد دکلهایی که در ۴ هفته گدشته به افزوده شده است ۲ عدد بوده است که که کمترین سرعت رشد را از ماه نوامبر داشته است. بنا بر آمار بیکر هیوز، در هفته منتهی به ۱۴ جولای نیز، حفاران آمریکایی تنها ۲ دکل به تعداد دکلهای فعال این کشور افزوده بودند و در مجموع تعداد دکلهای آمریکا به ۷۶۵ عدد رسیده بود.
دو روز گذشته در حالی بازار نفت به فعالیتهای خود در هفته پایان بخشید که قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۱.۲۴ دلار کاهش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۴۸.۰۶ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۱۵ دلار کاهش، بشکهای ۴۵.۷۷ دلار صورت گرفت. این در حالی ست که در تاریخ ۲۵ می سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند. اما با این حال قیمت هردو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت از آن تاریخ به بعد سقوط بیشتری داشته است.
تحلیلگران میگویند که افزایش مستمر تولید نفت توسط آمریکا و همچنین افزایش تولید کشورهایی که از توافق کاهش تولید نفت معاف شده اند، یعنی لیبی و نیجریه، موجب شده است که تلاش اوپک برای تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، دست کم تا این لحظه، با شکست روبه رو باشد.
کد خبر : 1979