باشگاه خبری ایران دریلینگ : بازار حفاری هنوز در ایران اشباع نشده است (سرخط اخبار)

ایران دریلینگ: قائم مقام شرکت ملی حفاری گفت : بر اساس قوانین تجاری بین المللی ، زمانی که قیمت نفت روند کاهشی پیدا ‌می‌کند حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ دکل متوقف ‌می‌شوند اما بازار حفاری در ایران اشباع نشده و تعداد دکل‌‌های موجود پاسخگوی نیاز حفاری در کشور است. به گزارش ایران دریلینگ وبه نقل از نفت ما، محمدرضا تاکایدی گفت: بر اساس سیاست‌‌های جدید وزارت نفت و با توجه به گشایش‌‌هایی که سال‌‌های اخیر به وجود آمده قطعا تا چند سال آینده بازار حفاری در ایران رونق بیشتری خواهد داشت. وی با اشاره به توقف کاری 20 دکل حفاری خشکی در ایران گفت: بر اساس برنامه ریزی‌‌های شرکت ملی نفت و با توجه به اینکه پروژه‌‌های بسیاری در خلیج فارس تعریف شده قطعا این تعداد دکل نیز مشغول به کار خواهند شد . تاکایدی تصریح کرد : با توجه به اینکه کار حفاری در پارس جنوبی تا چند سال آینده به اتمام خواهد رسید بحث تعمیر و نگهداری از چاه‌‌ها در کنار افت فشار مطرح ‌می‌شود از همین رو بازار حفاری از رکودی که در آن قرار دارد بیرون خواهد آمد .


  وی ادامه داد: اولویت اول وزارت نفت توسعه میادین مشترک است و میادین داخلی با توجه به برنامه تعریف شده در برنامه توسعه قرار خواهند گرفت . تاکایدی عنوان کرد : رکود که در حال حاضر در بازار حفاری به وجود آمده مقطعی است و اگر بحث فاینانس مرتفع شود  مطمئنا فضای خوبی برای صنعت حفاری به وجود خواهد آمد . وی میانگین سن دکل‌‌های ملی حفاری را  40 سال عنوان و بیان داشت : البته بسیاری از شرکت‌‌های خصوصی و خصولتی سال‌‌های گذشته دکل‌‌هایی را وارد کرده اند که عمر آن‌‌ها بین 7-8 سال است ، دکل‌‌های شرکت ملی حفاری به واسطه اینکه قبل از انقلاب خریداری شده اند بیشترین سن را در بین دکل‌‌ها دارند ، که خوشبختانه با برطرف ساختن ضعف‌‌ها آن را بازسازی کرده ایم . قائم مقام شرکت ملی حفاری با اشاره به اینکه اجاره دکل هیچگونه ارزش افزوده ای را ایجاد نخواهد کرد گفت :معمولا با  اجاره دکل‌‌ها نیروهای کلیدی نیز آمده و بعد از مدتی ‌می‌روند ، با توجه به نیروهای متخصص داخلی خرید دکل به صرفه تر خواهد بود ضمن اینکه اشتغالزایی را نیز در کشور به همراه خواهد داشت .


وی در خصوص حفاری افقی نیز گفت :  شرکت ملی حفاری در میادین آزادگان جنوبی ،شمالی و یادآوران حفاری افقی را انجام ‌می‌دهد و خوشبختانه تا عمق 1000 متر تاکنون با هیچگونه مشکلی روبرو نشده ، برنامه ریزی کرده ایم با خرید تجهیزات پیشرفته و مناسب تر تا عمق 2000 و 3000 متری را نیز حفاری کنیم تا بازدهی چاه‌‌ها افزایش یابد . تاکایدی تصریح کرد : زمانی که قیمت نفت روند افزایشی دارد برای متقاضی صرف دارد چاه بیشتر حفر کند ، مثلا در مارون و اهواز بیشتر از 25 تا30 هزار بشکه در روز نفت را  ‌می‌توانستیم بهره برداری کنیم ، اما در شرایط کنونی و با توجه به اینکه بسیاری از مخازن در نیمه دو عمر خود قرار دارد و در نهایت با افت فشار مواجه هستند باید چاه‌‌های بیشتری را حفر کنیم تا تولید را افزایش دهیم ، واقعیت امر این است نفت همچنان منبع اصلی انرژی خواهد بود و قطعا تا 100 سال آینده رونق در بازار حفاری خواهیم داشت . وی ضمن ابراز امیدواری از رونق بازار حفاری در ایران طی چند سال آینده اظهار داشت : اگر موانعی که بر سر راه این صنعت قرار دارد برداشته شود قطعا شاهد اشتغالزایی و رونق هر چه بهتر این صنعت در کشور خواهیم بود .



  کد خبر : 1912
 
چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۴:۲۲:۳۹