ایران دریلینگ: با تلاش شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب و جهاددانشگاهی خوزستان دانش فني و ساخت مته حفاری دندانهای در كشور بومیسازی شد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از روابط عمومی شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب، اين مته كه در حفاری چاههای نفت و گاز كاربرد دارد جزو كالاهای استراتژيك و پرمصرف صنعت نفت است و ساخت آن با تكنولوژی بالا در انحصار چند كشور معدود قرار دارد. شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب به منظور استفاده از توان داخلی و قطع وابستگی، پروژه تدوين دانش فنی و ساخت اين نوع مته را تعريف نموده كه قرارداد اجرایي آن با جهاد دانشگاهی منعقد گرديد. اين مته پس از طراحیهای پيچيده، ساخت و بررسیهای آزمايشگاهی، در حفاری يكی از چاهها مورد استفاده قرار گرفت كه پس از تأييد كارشناسان حفاری مناطق نفت خيز جنوب، به مرحله توليد انبوه رسيده است.
مراسم رونمايی از اين مته روز دوشنبه (8 خردادماه) با حضور رؤسای جهاد دانشگاهی كشور و استان خوزستان، مديرعامل و مديران ارشد شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب و مديران پژوهش فناوری، و پشتيبانی ساخت و تامين كالای شركت ملی نفت ايران در مجتمع آموزش عالی جهاد دانشگاهی خوزستان برگزار شد. در اين مراسم حميدرضا طيبی رئيس جهاد دانشگاهی از دست اندركاران اين پروژه تشكر و تأكيد كرد: ارتباط خوبی با صنعت نفت داريم و موفقيتهای ما حاصل حمايتها و پذيرش ريسك از سوی مديران صنعت نفت است. وی ضمن قدردانی از تعامل شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب با جهاد دانشگاهی، اظهار داشت: اميدواريم اين همكاری متقابل كه در جهت اثبات توانمندی داخلی است با شتاب بيشتری تداوم يابد. مديرعامل شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب نيز در اين مراسم، ساخت متههای دندانهای را دستاوردی بزرگ برای كشور خواند و اظهار داشت: هم اكنون حدود 80 درصد نيازهای كالايي صنعت نفت در داخل كشور تامين میشود كه اميدواريم 20 درصد بقيه نيز به زودی بومیسازی شود.
مهندس بيژن عالی پور با اشاره به نياز اين شركت به 1500 مته حفاری PDC و دندانه اي، افزود: از اين تعداد حدود 700 مته از نوع PDC میباشد كه با حمايت اين شركت بومیسازی شد و توليد انبوه آن در دست اقدام است. وی افزود: قرارداد توليد 874 مته دندانهای نيز كه امروز شاهد رونمايی آن هستيم به ارزش 440 ميليارد ريال با جهاد دانشگاهی خوزستان منعقد شده است. رامين قلمبر دزفولي مدير پشتيباني ساخت و تامين كالاي شركت ملی نفت ايران نيز گزارشي از وضعيت بومیسازی 10 گروه كالايي صنعت نفت ارائه كرد و گفت: تا كنون برای 7 گروه از اين كالاها قرارداد منعقد شده كه تدوين دانش فنی و ساخت 3 گروه شامل متههای دندانه ای، پمپهای SRP و تاسيسات سرچاهی به ترتيب به جهاد دانشگاهی خوزستان، دانشگاه شهيد چمران و شركت بهسازان جنوب واگذار شده است.
وی تاكيد كرد: در تجميع تقاضای اين گروهها مناطق نفت خيز جنوب بيشترین همكاری را در سطح شركت ملی نفت ايران داشته است كه بدون همكاری اين شركت هيچكدام از آنها به سرانجام نمیرسيد. در ادامه مراسم، ابراهيم علوي طالقانی مدير پژوهش و فناوری شركت ملی نفت ايران با ابراز خرسندی از بومیسازی اين مته گفت: بومیسازی اين تجهيز كاربردی نشان دهنده اين است كه در پژوهش از توليد علم به توليد ثروت رسيده ايم. وي تصريح كرد: تجاریسازی محصولات فناورانه صنعت نفت برای كشور بسيار مهم و جدی است و برای تحقق آن راه سخت و دشواری را پشت سر گذاشته ايم. باقر پورقاسم رئيس پژوهش و توسعه شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب نيز با ارائه گزارشی از وضعيت پروژههای پژوهشی اين شركت گفت: امروز سطح پروژههای پژوهشی در اين شركت نسبت به گذشته تفاوت كرده و فرهنگ پژوهش كتابخانهای برچيده شده و بسياری از پروژههای پژوهشی تا توليد انبوه پيش میرود.
وي با بيان اينكه در آينده نزديك قرارداد تدوين دانش فني و ساخت كمپسورهای گازي منعقد میشود تاكيد كرد: هم اكنون فقط 30 درصد توان علمی كشور كاربردی میشود كه اصلاح قوانين موجود برای حمايت از ريسكپذيری مديران در تعريف و اجرای پروژههای پژوهشی تاثير زيادی در استفاده از ظرفيتهای داخلی و كاربردی نمودن توان علمی خواهد داشت. در اين مراسم همچنين رئيس و مجری پروژه ساخت مته دندانهای جهاد دانشگاهی خوزستان گزارشی از روند ساخت اين مته ارائه دادند. در پايان، از دست اندركاران ساخت اين مته در شركت ملی مناطق نفت خيز جنوب و جهاد دانشگاهی خوزستان تجليل به عمل آمد.
کد خبر : 1901