باشگاه خبری ایران دریلینگ : صنعت حفاری جهانی در بن بست (گزارش ویژه)

ایران دریلینگ: در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی، ما شاهد پایان یافتن هزاران قرارداد حفاری در سراسر دنیا خواهیم بود و تمدید اکثر این قراردادها، در گروی بهبود چشم انداز قیمت نفت در بازارهای جهانی خواهد بود. بسیاری از دکل‌‌‌ها با پیشی گرفتن هزینه‌‌‌ها از درآمدها روبرو بوده و افزایش تعداد دکل‌‌‌های ملکی، از دستور کار اکثر شرکت‌‌‌های حفاری خارج شده است. به گزارش ایران دریلینگ در شرایط رکود در بازارها، خوش بینی به آینده، طرفداران چندانی ندارد. بازار دکل‌‌‌های حفاری نیز با چالشهای فراوانی روبرو است. در دو سال گذشته، بازار دکل‌‌‌های حفاری با دشوارترین روزها در چند دهه اخیر روبرو بوده و همچنان چشم اندازهای آینده، تیره و تار به نظر ‌‌‌می‌رسد.

بحران اقتصادی کنونی حاکم بر این بازار با لغو صدها قرارداد و کاهش سقف قراردادها، فعالان صنعت حفاری را بهت زده نموده است. تعداد قراردادهای حفاری جدید به کمترین مقدار از دهه ۱۹۸۰ میلادی رسیده و بسیاری از دکل‌‌‌ها در افق میان مدت، هیچ امیدی به یافتن فرصت فعالیت ندارند. هزینه سرمایه گذاری شرکتهای بالادستی نیز با کاهش صدها میلیارد دلاری همراه شده است.
در نیمه نخست سال ۲۰۱۷ میلادی، ما شاهد پایان یافتن هزاران قرارداد حفاری در سراسر دنیا خواهیم بود و تمدید اکثر این قراردادها، در گروی بهبود چشم انداز قیمت نفت در بازارهای جهانی خواهد بود. بسیاری از دکل‌‌‌ها با پیشی گرفتن هزینه‌‌‌ها از درآمدها روبرو بوده و افزایش تعداد دکل‌‌‌های ملکی، از دستور کار اکثر شرکت‌‌‌های حفاری خارج شده است.

موسسه ریستاد انرژی اعلام نموده گردش مالی بازار حفاری در سال ۲۰۱۶ میلادی، نسبت به سال ۲۰۱۴ میلادی، ۱۲ درصد کاهش یافته است. دکل‌‌‌های شناور با ۱۴ درصد کاهش، از بدترین شرایط برخوردار بوده و نرخ مشابه برای دکل‌‌‌های جک آپ ۱۱ درصد اعلام شده است. این بدترین وضعیت دکل‌‌‌های جک آپ در ۱۵ سال گذشته به شمار ‌‌‌می‌رود. در این شرایط، کاهش نرخ اجاره دکل‌‌‌ها نیز به دلیل سقوط قیمت نفت و وجود صدها دکل بیکار، به پیچیدگی شرایط افزوده است. بررسی بازار حفاری در سه سال گذشته نشان ‌‌‌می‌دهد میانگین نرخ اجاره روزانه دکل‌‌‌های حفاری از ۴۵۰۰۰۰ دلار در سال ۲۰۱۴ میلادی، با ۴۰ درصد کاهش به ۲۶۵۰۰۰ دلار کاهش یافته است. میانگین نرخ اجاره دکل‌‌‌های جک آپ نیز از ۱۴۰۰۰۰ دلار در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۹۰۰۰۰ دلار سقوط کرده است.

اما شرکت‌‌‌ها برای بقا در بازار کنونی چه راهبردهایی در پیش گرفته اند؟ بازنشسته نمودن دکل‌‌‌های قدیمی، یکی از راهکارها بوده است. ۴۵ دکل فراساحلی در سال گذشته (شامل ۲۴ دکل شناور و ۲۱ جک آپ) با صنعت نفت وداع گفتند. میانگین عمر دکل‌‌‌های بازنشسته براساس گزارش موسسه ریستاد انرژی، ۳۳ سال بوده است. اما برای بازگشت تعادل به بازار صنعت حفاری علاوه بر لزوم خروج صدها دکل قدیمی از بازار، لازم است ورود دکل‌‌‌های در حال ساخت در یاردهای عظیم کشورهای جنوب شرق آسیا، به تاخیر بیفتد.



  کد خبر : 1839
  محسن داوری- منبع: ماهنامه E&P
دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۴:۲۶:۵۶