ایران دریلینگ: در تعامل و همکاری میان شرکت ملی حفاری ایران و شرکتهای سازنده قطعات و تجهیزات صنعت حفاری داخلی برای نخستین بار در کشور آویزه آستری 13 و سه هشتم اینچ (HANGER) چاههای نفت و گاز طراحی و ساخته شد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از روابط عمومی شرکت ملی حفاری ایران، رئیس اداره نصب آویزه مدیریت خدمات فنی حفاری شرکت در این باره گفت: موفقیت در طراحی و ساخت این تجهیز کاربردی در عملیات تکمیل چاهها در حالی حاصل شده است که پیش از این نیز هنگرهای سه و یک دوم، 9 و پنج هشتم، پنج، هفت و 11 و سه چهارم اینج هیدرولیکی بومیسازی شده بود. محمود ارشدی با اشاره به همکاری نزدیک متخصصان مجرب شرکت با سازندگان و صنعتگران داخلی افزود: تا پیش از تولید این تجهیز در کشور، تهیه آن از خارج صورت میگرفت.
وی اظهار کرد: با توجه به نیاز شرکتهای متقاضی برای اولین بار در منطقه، طراحی و ساخت انواع آویزهها در حدود یک دهه گذشته در دستور کار قرار گرفت و افزون بر بومیشدن دانش فنی و بی نیازی صنعت نفت، از خروج مبالغ قابل توجهی ارز از کشور جلوگیری به عمل آمده است. ارشدی درباره اهمیت کاربست آویزههای آستری در چاههای نفت و گاز، توضیح داد: لوله آستری (liner) رشته جداری کوتاه شده ای است که تمام خواص لوله جداری (Casing) را دارد و در آخرین رشته جداری توسط ابزاری به نام آویزه (Hanger) در درون چاههای نفت و گاز نصب میشود. رئیس اداره نصب آویزه مدیریت خدمات فنی حفاری شرکت راندن تعداد کمتر جداری، کاهش عملیات سیمانکاری تا 50 درصد، امکان حفاری در عمق بیشتر، تسریع در عملیات حفاری، کاهش زمان تکمیل چاه، ایمن سازی و کاهش هزینهها را از مزیتهای استفاده از این تجهیز برشمرد.
وی ادامه داد: آویزههای آستری، ابزاری درون چاهی است که در هنگام تکمیل عملیات حفاری چاههای نفت وگاز برای کوتاه کردن زمان بستن لولههای آستری تا سطح و یا عمیق تر کردن چاهها و دیگر موارد به کار گرفته میشود. ارشدی با بیان این که سال گذشته 260 مورد عملیات نصب آویزه با موفقیت از سوی این واحد در چاههای نفت و گاز انجام شد، گفت: این در حالی است که این رقم در سال قبل از آن 230 مورد بود و با توجه به امکانات خدمات دهی به 10 دستگاه حفاری بطور همزمان، درخواستهای شرکتهای متقاضی که از طریق مدیریت خدمات فنی حفاری شرکت ارجاع میشود در نزدیکترین زمان ممکن محقق میگردد.
رئیس اداره نصب آویزه مدیریت خدمات فنی حفاری شرکت، تجربه، دانش فنی و تخصص را اولویت نخست جذب نیروی انسانی در این بخش عنوان کرد و افزود: متخصصان این واحد دانش آموختگان رشتههای حفاری و یا مکانیک با سابقه کار مفید در عملیات هستند که پس از گذراندن دورههای مختلف در این حوزه مشغول بکار شده اند. وی اظهار کرد: کارشناسان شاغل در این واحد باید علاوه بر تخصص نصب آویزه، با عملیات حفاری، سیال و سیمان نیز آشنایی کامل داشته تا بتوانند عملیات را با موفقیت به انجام برسانند. گفتنی است: تا سال 84 انواع آویزههای مورد نیاز حفاری از خارج کشور تامین میشد، اما با اهتمام شرکت ملی حفاری ایران به بومیسازی، طراحی و ساخت تجهیزات توسط سازندگان و صنعتگران داخلی، پس از طی فرآیند طراحی و ساخت، تولید آن در سایزهای مختلف هم اکنون توسط شرکت پارس پولاد در اهواز و چند سازنده دیگر در کشور صورت میگیرد.
کد خبر : 1834