باشگاه خبری ایران دریلینگ : یک چهارم توسعه صنعت نفت بر مدار حفاری می‎چرخد (سرخط اخبار)

ایران دریلینگ: مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: بیش از یک چهارم توسعه صنعت نفت ایران بر مبنای صنعت حفاری است. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، سلبعلی کریمی در چهارمین کنگره بین المللی صنعت حفاری ایران که با حضور مدیران و کارشناسان صنعت نفت برگزار شد، سهم بخش حفاری در توسعه صنعت نفتت ایران را با وجود جوان بودن این صنعت حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد دانست و خاطرنشان کرد: سهم سالانه صنعت حفاری از هزینه ۱۵ میلیارد دلاری تولید نفت و گاز در کشور چیزی در حدود چهار میلیارد دلار است؛ این در حالی است که ۵۰ درصد از سهم حفاری چاه‌‌های نفت و گاز در ایران توسط بخش خصوصی تامین ‌می‌‌شود.

وی با اشاره به اعلام نیاز وزارت نفت به ۱۰۰ دستگاه دکل حفاری در بخش خشکی، به نقش مهم صنعت حفاری در اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم اشاره و تصریح کرد: با فراهم شدن این تعداد دستگاه دکل حفاری زمینه اشتغال زایـی مستقیم ۱۰ هزار نفر فراهم ‌می‌‌شود. وی ادامه داد: اشتغال زایی غیرمستقیم شامل شرکت‌‌های سرویس دهنده حفاری، شرکت‌‌های مشاور و خدمات فنی، شرکت‌‌های تامین کننده نیروی انسانی، شرکت‌‌های تامین کننده گل و سیمان حفاری، تامین کننده کالای حفاری و حمایت از ساخت داخل، شرکت‌‌های تامین کننده گل و سیمان حفاری، خدمات پشتیبانی و لجستیک است. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به سهم هزینه‌‌های سالانه حفاری در جهان اشاره کرد و افزود: سهم سالانه صنعت حفاری ایران از بازار ۴۳۵ میلیارد دلاری جهان، حدود ۳ درصد و سهم تولید نفت‌خام ایران از تولید جهانی پنج درصد است.

نقشه راه، ضامن ارتقای صنعت حفاری

وی در ادامه بر اهمیت نقشه راه صنعت حفاری به منظور گذر از شرایط موجود به وضعیت مطلوب تاکید کرد و گفت: بررسی شرایط موجود و نگاه به آینده صنعت حفاری بر اساس چشم انداز سال ۲۰۵۰ بر رویکرد، راهبرد، کاربرد و بازخورد نقشه راه مبتنی است. کریمی متذکر شد: در این رابطه ایجاد اتاق فکر با محوریت بخش خصوصی و با حمایت بخش کارفرمایی، شناخت بازارهای هدف منطقه‌ای و بین‌المللی و برنامه‌ریزی کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت از دیگر برنامه‌‌های کاربردی عملیاتی با رویکرد حفظ بازار تا سال ۲۰۵۰ است. کریمی افزود: ارایه مدل اجرایی با توجه به رویکردها، راهبردها، کاربردها و بازخوردها در ۲ بخش ارتقاء انجمن‌های صنفی و سندیکایی حفاری و زنجبره مورد نیاز کالا، خدمات و مهندسی دسته بندی ‌می‌‌شود. وی ادامه داد: این رویکرد از۲ منظر امنیت تولید و اقتصادی مورد بررسی قرار ‌می‌‌گیرد.

مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره رویکردهای صنعت حفاری اظهار کرد: رویکرد یکپارچه و منعطف با هدف جلو گیری از تضعیف و اضمحلال صنعت حفاری با حفظ معیارهای بین المللی، با اصالت دادن به منابع درون کشور و ایجاد مشارکت بین المللی در راستای سرمایه گذاری و انتقال مستمر فناوری و تکنولوژی روز دنیا شامل رهبری، فرهنگ، پیاده سازی، سازمان، اطلاعات و نوآوری به دست ‌می‌‌آید.کریمی در بخش راهبرد صنعت حفاری به ضرورت شناسایی شرایط پایدار و ناپایدار فعالیت این صنعت اشاره کرد و افزود : در بخش راهبرد صنعت حفاری ، یک استراتژی خوب نگاه منعطف به آینده دارد و بر اساس محیط، استراتژی و منابع دارای کارآمدی است. 

وی تاکید کرد: این استراتژی بسته به شرایط پایدار و ناپایدار تعریف ‌می‌‌شود که شرایط پایدار استراتژی‌‌های کلاسیک برای آنها مصداق دارد. کریمی افزود: در شرایط ناپایدار که در شرایط بحران جهانی اقتصاد، وجود شیل‌‌های نفت و گاز، عدم تحقق میزان مصرف انرژی جهان، تولید مازاد نفت خام و عدم کشش بازار رخ ‌می‌‌دهد، آسیب پذیری و تزلزل وضعیت و جایگاه شرکتهای حفاری را شاهد هستیم؛ در این موارد باید با تدوین استراتژی‌‌های منعطف از جمله بازسازی با شاخص مدیریت تحول در راستای حفظ سرمایه و منافع شرکت تلاش کرد. وی اضافه کرد: همچنین تغییر و تمرکز فعالیت شرکت‌‌ها از تک فعالیت تخصصی به پرتفوی فعالیت‌‌های تخصصی و غیر تخصصی نیز از دیگر راهکارهاست.

کریمی کاربرد صنعت حفاری را مشتمل بر انعطاف پذیری و پایداری، مشارکت به جای تجارت (خارجی)، ارتقاء بهره وری، تنوع سبد فعالیت‌‌ها و تبدیل شدن به شرکت E&P دانست و افزود : انعطاف پذیری و پایداری شامل استفاده از فرصت‌‌های ایجاد شده در رابطه با اقتصاد مقاومتی با اولویت درون زا و تجمیع به جای تکثر و بهره مندی از فناوری روز دنیا است. وی اضافه کرد: در بخش مشارکت به جای تجارت روند رو به رشد جهانی شدن، ظرفیت‌‌های جدید حقوقی و قراردادی و فرصت‌‌های مرتبط با انتقال فن آوری و تکنولوژی تعریف ‌می‌‌شود. کریمی اضافه کرد: ارتقاء بهره وری شامل محدودیت منابع ، رقابت شدید در بازار و حرکت به سمت EPD است و تنوع سبد فعالیت‌‌ها، وجود قابلیت‌‌ها، تخصص‌‌ها و داشتن منابع مالی در صنعت حفاری جهت تبدیل به E&P ، شرایط بازار و لزوم بقای شرکت‌‌های حفاری و ریسک‌ها را بررسی ‌می‌‌کند.



  کد خبر : 1744
 
سه شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۳:۴۲:۵۴