باشگاه خبری ایران دریلینگ : مطالعه 5 میدان نفت و گاز به شرکت‌های داخلی واگذار شد (سرخط اخبار)

ایران دریلینگ: شرکت ملی نفت ایران و شرکت تنکو با هدف مطالعه توسعه میدان‌‌های آزادگان جنوبی، منصوری، آب تیمور، فرزاد A و فرزاد B تفاهمنامه همکاری امضا کردند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، تفاهمنامه (MOU) همکاری مطالعاتی توسعه ۵ میدان، ۱۱ دی ماه میان شرکت ملی نفت ایران به نمایندگی غلامرضا منوچهری، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور توسعه و مهندسی و حسین شریف آبادی، رئیس هیئت مدیره شرکت تنکو در سالن همایش شهید بهشتی واقع در ساختمان اصلی وزارت نفت، امضا شد.  بر اساس این گزارش، میدان آزادگان جنوبی از جمله میدان‌های مشترک نفتی ایران در غرب کارون است که در نزدیکی مرز عراق (٨٠ کیلومتری غرب اهواز) قرار دارد، نفت درجای این میدان معادل ٢٥,٣٤ میلیارد بشکه و نفت قابل برداشت آن حدود ٢ میلیارد بشکه با احتساب ضریب برداشت ٨.٢ درصد برآورد شده است.

میدان نفتی منصوری نیز از میدان‌‌های نفتی ایران است که در استان خوزستان در فاصله ۵۰ کیلومتری از جنوب شرقی اهواز و در حدود ۶۰ کیلومتری شمال خلیج فارس مستقر است. این میدان از شمال غربی در همسایگی میدان نفتی اهواز، از غرب با میدان آب تیمور و از شمال شرقی در مجاورت میدان نفتی شادگان قرار دارد. ظرفیت تولید نفت خام میدان منصوری به طور متوسط معادل ۱۰۰ هزار بشکه در روز است. میدان نفتی منصوری در سال ۱۳۴۲ کشف و تولید این میدان از سال ۱۳۵۳ آغاز شد. حجم ذخیره درجای نفت خام میدان منصوری معادل ۳٫۳ میلیارد بشکه برآورد می‌شود. طول این میدان در حدود ۳۹ کیلومتر و عرض آن ۵ کیلومتر است. میدان نفتی منصوری از میدان‌‌های تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است که عملیات تولید از آن توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون انجام می‌گیرد.

میدان نفتی آبتیمور از میدان‌های نفتی ایران است که در استان خوزستان، در فاصله ۲۵ کیلومتری از غرب اهواز، میان میدان نفتی منصوری و میدان نفتی اهواز قرار دارد. ساختار این میدان در سال ۱۳۴۰ با عملیات لرزه‌نگاری کشف شد و پس از حفر چاه شماره۱ آب‌تیمور در سال ۱۳۴۶ و اثبات وجود نفت در مخزن بنگستان این میدان، تولید از آن در سال ۱۳۷۰ آغاز شد. طول این میدان ۲۳ کیلومتر و عرض آن ۶ کیلومتر است. بر مبنای محاسبات اولیه، حداقل نفت درجای میدان نفتی آب تیمور ۱۵٫۲ میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود. میدان نفتی آبتیمور از میادین تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب است، که عملیات تولید از آن توسط شرکت بهره‌برداری نفت و گاز کارون انجام می‌گیرد.

میدان گازی فرزاد A یکی از میدان‌‌های گازی ایران است که به همراه چند میدان گازی دیگر در بلوک فارسی در خلیج فارس قرار دارد. شرکت نفت فلات قاره ایران به منظور اکتشاف این میدان، از اوایل دهه ۱۳۸۰۰ در حال مذاکره با کنسرسیومی از شرکت‌های هندی، پتروناس مالزی و نیکو کانادا بوده که در نهایت در اواخر دولت دهم ایران با طرف هندی توافقنامه‌ای در قالب قراردادهای مشارکت در تولید امضا کرد. با روی کار آمدن دولت یازدهم، بیژن زنگنه، وزیر نفت به دلیل کوتاهی طرف هندی در تعهدات قراردادی خود دستور به لغو این قرارداد می‌دهد. میدان گازی فرزاد B نیز یکی از میدان‌های گازی ایران است که در سال ۲۰۱۲ کشف شد و تولید گاز طبیعی و میعانات گازی آن از سال ۲۰۱۳ آغاز شد. حجم ذخیره این میدان ۲۱٫۷ تریلیون فوت مکعب است که حدود ۶۰۰ درصد آن قابل استخراج است. ظرفیت تولید این میدان حدود ۱٫۱ میلیارد فوت مکعب در روز است.



  کد خبر : 1642
 
شنبه ۱۱ دی ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۷:۳۷:۵۷