باشگاه خبری ایران دریلینگ : استفاده از مدلسازی ریاضی در تنظیم برنامه ششم توسعه مدیریت اکتشاف (سرخط اخبار)
ایران دریلینگ: رئیس برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های مدیریت اکتشاف از استفاده از مدلسازی ریاضی برای نخستین بار در تنظیم برنامه ششم توسعه خبر داد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مسعود انصاری با بیان اینکه در تنظیم برنامه ششم توسعه برای نخستین بار به صورت حرفه‌ای و تخصصی از مدلسازی ریاضی استفاده شده است، گفت: پیش از این در تنظیم برنامه‌ها از اعداد تجربی استفاده می‌شد و ارقام پیشنهادی در برنامه بر اساس احجام کاری انجام شده طی سال‌های مختلف پیش بینی می‌شد.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه با رویکرد علمی تری تنظیم شده است، توضیح داد: در روش مدلسازی ریاضی با استفاده از نرم افزارهای مختلف توانایی خود را پیش بینی کردیم به عنوان مثال اگر در سال های متفاوت متراژ لرزه نگاری‌های متفاوتی (۶۰۰، ۸۰۰ و یا مثلا ۱۰۰۰ کیلومتر) داشته باشیم با استفاده از مدل ریاضی توانایی خود را در انجام عملیات لرزه نگاری و یا حفاری پیش‌بینی می‌کنیم. انصاری افزود: پس از برآورد برنامه احجام کاری، اعتبار سنجی انجام و اعداد تست و با اهداف شرکت ملی نفت ایران همسان سازی می‌شوند.

وی با بیان اینکه احجام نفت و گاز اکتشافی نیز با استفاده از مدل ریاضی پیش‌بینی شده است، افزود: برای این انجام این کار، اکتشافات نفتی در یک بازه زمانی ۳۰ ساله بعد از انقلاب اسلامی ایران آنالیز و اعلام شد که در حوضه‌های رسوبی مختلف با منابع در دسترس به چه میزان می‌توان انتظار کشف نفت و گاز داشت. انصاری برنامه ریزی برای کنترل منظم پروژه‌ها را از دیگر تفاوت‌های برنامه ششم با برنامه پنجم توسعه اعلام کرد و گفت: در سال‌های ابتدایی برنامه پنجم، کنترل پروژه‌ای انجام نمی‌شد که این روند در انتهای برنامه پنجم کامل شد.

وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه، تمام پروژه‌های داخلی و پروژه های واگذار شده به پیمانکاران در سیستم کنترل پروژه جامع (EPM) کنترل می‌شوند. بر اساس برنامه‌ریزی حتی مقرر شده که گزارش‌های مربوط به پروژه‌ها با استفاده از پیام کوتاه به مدیر پروژه مربوطه ارسال شود. این مقام مسئول در مدیریت اکتشاف با تاکید به پروژه محور بودن برنامه ششم توسعه، گفت: برای نخستین بار در این برنامه برای چاه‌های اکتشافی، مدیر پروژه تعریف شده است. وی توضیح داد: در برنامه ششم توسعه، بودجه ریزی نیز کاملا عملیاتی است به این معنا که بودجه‌ریزی بر مبنای پروژه خواهد بود.

به گفته انصاری، در اوایل برنامه پنجم، موافقتنامه‌های تبادل شده با سازمان برنامه و بوجه حدود ۸ ردیف را شامل می‌شد اما هم اکنون بیش از ۱۲۰ ردیف موافقتنامه مبادله می‌شود که علت آن پروژه محور شدن برنامه هاست.  وی اظهار کرد: در اوایل برنامه پنجم توسعه، به عنوان مثال برای کل عملیات حفاری اکتشافی یک ردیف بودجه تعریف می‌شد اما از اواخر برنامه پنجم و همچنین در برنامه ششم برای جزئی ترین مراحل نیز موافقتنامه مبادله می‌شود. الان هر چاه یک ردیف پروژه در سازمان برنامه و بودجه است. این اقدام شفافیت پروژه را افزایش و کنترل آن را راحت تر می‌کند.

اداره برنامه ریزی و کنترل طرح‌ها با استخراج خط مشی‌ها و اهداف کلان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران از مصوبات و دستورالعمل‌های هیئت مدیره و مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران وظیفه تدوین و بازنگری برنامه‌های طرح اکتشاف نفت و گاز در قالب برنامه‌های بیست ساله، پنج ساله و سالانه و همچنین برآورد و تخصیص بودجه مورد نیاز پروژه‌ها و زیر پروژه‌ها و تدوین موافقتنامه طرح اکتشاف نفت و گاز و تحلیل و آنالیزفنی و اقتصادی کلیه پروژه‌های اکتشافی و تهیه گزارشات مطالعات اقتصادی از میادین کشف شده نفت و گاز را بر عهده دارد. این اداره از سه واحد تخصصی، برنامه‌ریزی و تخصص منابع، کنترل طرح‌ها و بررسی‌های فنی و اقتصادی تشکیل شده است.


  کد خبر : 1181
 
سه شنبه ۵ مرداد ۱۳۹۵ ، ساعت ۰۹:۵۴:۳۲