باشگاه خبری ایران دریلینگ : اکتشاف لازمه تداوم و افزایش تولید است (سرخط اخبار)
ایران دریلینگ: مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران به نقش مهم اکتشاف در تبلور اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اکتشاف لازمه تداوم و افزایش تولید است. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از NIOC، مراسم معارفه سیدصالح هندی، مدیر جدید اکتشاف و تودیع هرمز قلاوند با حضور رکن‌الدین جوادی مدیرعامل و جمعی از مدیران شرکت ملی نفت ایران، امروز (۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۴) در سالن کنفرانس ساختمان مدیریت اکتشاف برگزار شد. جوادی در این مراسم با اشاره به لزوم جابه‌جایی مدیران در شرکت ملی نفت ایران گفت: جابه جایی مدیران به نفع سیستم است چرا که مدیران در جایگاه جدید می‌توانند تجارب و یافته‌هایشان را به کار بگیرند و آن جایگاه را ارتقا دهند.

وی جابه جایی مدیر اکتشاف در این برهه زمانی را غنیمت شمرد و گفت: این جابه‌جایی فرصت خوبی برای تغییر است؛ چرا که با اتمام برنامه پنجم توسعه و ورود به برنامه ششم، ساز و کارها باید مورد بازبینی قرار گیرد و پس از تحریم‌ها باید فرآیندها را بازنگری کنیم و لازم است این حرکت بر محور برنامه ششم توسعه قرار گیرد. معاون وزیر نفت به نقش اکتشاف در صنعت نفت اشاره کرد و گفت: اکتشاف جایگاه متمایزی در بین سایر مدیریت‌ها و شرکت‌ها دارد، چرا که یک فعالیت روزمره یا تولید روزانه نیست که با توقف آن مشکلی در سیستم به وجود آید، اما ماهیت پژوهشی و آینده‌نگری دارد و نباید مورد غفلت قرار گیرد.

اکتشاف مهم‎ترین شاخصه رشد و توسعه کشور است
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اهمیت اکتشاف در صنعت نفت را مورد تأکید قرارداد و گفت: اکتشاف می‌تواند توسعه نفت را در بستر صحیح قرار دهد و این مسئله اقتصاد کشور را منتفع می‌کند و به نوعی می‌توان گفت اکتشاف مهمترین شاخصه رشد و توسعه کشور است. جوادی ادامه داد: اکتشاف را می‌توان چشم صنعت نفت نامید چرا که از منظر آن می‌توان فرصت‌ها و ظرفیت‌های دانش بنیان را برای صنعت فراهم کرد. وی به ماهیت پژوهشی اکتشاف اشاره کرد و گفت: اکتشاف فعالیت نوآورانه و پژوهشی است و کارهای پژوهشی به صبر و حوصله نیاز دارد و برای آن باید برنامه داشت. معاون وزیر نفت نقش اکتشاف در اقتصاد را مهم دانست و گفت: کار اکتشافی تبلور اقتصاد مقاومتی است، چرا که کشف مخازن جدید منجر به تولید بیشتر می‌شود و می‌توان با تولید صیانتی و حفظ جایگاه در بازار انرژی جلوی نفوذ بیگانه را گرفت. جوادی به مدیریت سیدصالح هندی اشاره کرد و گفت: آقای هندی فردی خوشنام، با عزم و نگاه جدی است و برای اهداف خود پیگیری و سماجت بالایی و قدرت تشخیص اهم و مهم را دارد و برای کارهای کوچک از اهداف بزرگ چشم پوشی نمی‌کند.

اکتشاف لازمه تداوم و افزایش تولید است
وی تولید ۴ میلیون بشکه را برنامه سال آتی شرکت ملی نفت ایران نامید و گفت: شرکت ملی نفت ایران امسال موفق شد صادرات ۱ میلیون بشکه‌ای زمان تحریم را به ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه برساند و آن را در چند ماه آینده به بالای ۲ میلیون بشکه هم می‌رسانیم. معاون وزیر نفت افزود: این به معنای آن است که باید ۲ میلیارد بشکه نفت در سال آتی تولید کنیم و تولید ۲۲۰ میلیارد مترمکعبی گاز را به ۲۶۰ میلیارد مترمکعب برسانیم و تا پایان برنامه ششم نیز ۴۰۰ میلیارد مترمکعب گاز تولید کنیم؛ اما لازمه این افزایش تولید و تداوم آن جایگزینی تولید با اکتشافات جدید است تا افت تولید نداشته باشیم و اگر اهداف بزرگتری نیز تعیین شد، آمادگی توسعه بیشتر داشته باشیم. وی ورود مدیریت به بازارهای بین‌المللی را مهم دانست و گفت: نگاه ما باید فرامرزی باشد؛ نگاه فرامرزی بذر امید را در دل همکاران می‌کارد و موجب برنامه‌ریزی برای اهداف بزرگ‌تری می‌شود تا توفیق بیشتری در دل خانواده صنعت نفت ایجاد کند.

منابع انسانی سرمایه اصلی صنعت نفت است
رکن‌الدین جوادی به نیروهای مستعد کشور اشاره کرد و گفت: کشور ما علاوه بر منابع خدادادی زیر زمینی، منابع انسانی غنی دارد و باید این ثروت ملی را در راه درست استفاده کنیم و این مهم فقط با اصلاح مدیریت، اصلاح فرایند و نگاه صحیح به دست می‌آید. وی افزود: ما در قبال جوانان مسئول هستیم و باید برای آن‌ها فرصت کار ایجاد کنیم؛ چرا که در آینده باید پاسخگویشان باشیم و این کار در گرو عملکرد مدیران ما است. جوادی ضمن قدردانی از عملکرد هرمز قلاوند در طول مدیریتش در اکتشاف گفت: در طول ۳۰ ماه آشنایی با آقای قلاوند، جز تلاش و صداقت و دلسوزی و دغدغه انجام کار چیزی ندیدم.

بازآرایی سیستم برای بهبود مستمر انجام می‌شود
سید صالح هندی، مدیر جدید اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، نیز با اشاره به فعالیت خود در این سمت گفت: خوشحالم که پس از گذشت ۲۵ سال به خانواده اکتشاف بازگشتم و در طول این سال‌ها نیز در پژوهشگاه صنعت نفت همکاری نزدیکی با مدیریت اکتشاف در فعالیت‌های پژوهشی داشته‌ام. وی به فرهنگ سازمانی مدیریت اکتشاف اشاره کرد و گفت: مدیریت اکتشاف به دلیل آنکه یک سازمان دانش بنیان است، جنس دانش محوری و فرهنگ سازمانی مخصوص خود را دارد. هندی افزود: همین مسئله این سازمان را از غنا خوبی در نیروهای برجسته برخوردار کرده و آن را از سایر شرکت‌ها متمایز کرده است.

مدیر جدید اکتشاف  شرکت ملی نفت گفت: مدیریت اکتشاف پس از برجام به یک بازآرایی و بازتعریف سازمانی نیاز دارد تا بهبود مستمر در سیستم تداوم یابد و اینکه گفته شود سازمانی در سطح عالی است و نیاز به بهبود ندارد به معنای افول آن سازمان است. وی بازآرایی سازمانی را از الزامات این مدیریت برشمرد و گفت: امید است با حمایت مدیرعامل محترم بتوانیم با بازآرایی این مدیریت، بهبود مستمر را برای سازمان فراهم کنیم. هندی گفت: باید بتوانیم نگاه سیستمی و کل‌گرا داشته باشیم و در این راه تلاش می‌کنم با تفویض اختیار از تمام پتانسیل سیستم استفاده کنم. وی ماموریت اصلی مدیریت اکتشاف را شناسایی نیروهای زبده بر شمرد و گفت: اکتشاف نیروهای خوب و زبده در داخل خود این مدیریت ماموریت اصلی ماست، چرا که نیروی انسانی دارایی و سرمایه اصلی شرکت به شمار می‌رود.

وی در پایان از زحمات سلبعلی کریمی، مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قدردانی کرد و گفت: تجارب خوبی در مدت خدمت در این شرکت کسب کردم. هرمز قلاوند نیز ضمن تبریک به مدیریت جدید گزارش کاری از اهم فعالیت‌های این مدیریت در طول خدمت خود ارائه کرد و گفت: در ۳سال و نیم فعالیت من در این مدیریت توانستیم ۲۴ لایه نفتی را کشف کنیم و ۱۳۶۲ میلیون بشکه معادل نفت به ظرفیت ذخایر کشور بیافزاییم. وی افزود: در این دوره ۷۲ هزار متر حفاری کردیم و رکورد ۲۰ ساله حفاری را در این مدیریت شکستیم. از این میزان نزدیک به ۷۰ هزار متر حفاری در خشکی و ۳۵۴۰ متر حفاری در دریا داشتیم. قلاوند ادامه داد: در این مدت ۴ هزار کیلومتر لرزه نگاری ۲ بعدی و ۵۷۸ کیلومتر لرزه نگاری ۳ بعدی انجام دادیم و برای اولین بار در خاورمیانه مطالعات شیل‌های نفتی و گازی را انجام دادیم.


  کد خبر : 1000
 
شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ ، ساعت ۱۰:۱۲:۳۴