شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
سرخط اخبار یکشنبه ۶ دی ۱۳۹۴ ، ساعت ۱۰:۰۳:۲۷

دستیابی ایران به دانش فنی تولید پلاگ‌های سیمانکاری
ایران دریلینگ: با دستیابی پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فنی تولید پلاگ‌های سیمانکاری چاه‌های عمیق نفت و گاز، انحصار تولید این قطعات از شرکت‌های بزرگ آمریکایی خارج شد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از شانا، طلعت خلخالی، مسئول پروژه پلاگ‌های سیمانی گفت: با دستیابی به دانش فنی تولید پلاگ‌های سیمانکاری چاه‌های عمیق، از خروج ارز از کشور جلوگیری به عمل آمده و همچنین امکان تولید این قطعات در داخل کشور فراهم و انحصار تولید این قطعات از شرکت‌های بزرگ آمریکایی خارج شده است.

وی سیمانکاری را از اهمیت به سزایی در حفاری چاه‌های نفت و گاز دانست و افزود: سیمانکاری با اعمال دوغاب سیمان در فضای حلقوی میان لوله‌های جداری و دیواره چاه، به منظور جلوگیری از آمیختگی سیالات پشت لوله‌های جداری انجام می‌شود.  مسئول پروژه پلاگ‌های سیمانی تصریح کرد: آمیختگی سیالات در طی سرویس‌دهی چاه با تحمیل هزینه‌های سنگین برای رفع معضل، همراه است، از این رو پلاگ‌های سیمانکاری از تجهیزات ضروری در انجام صحیح عملیات سیمانکاری محسوب می‌شوند.

خلخالی به اهمیت پلاگ‌های بالایی و پائینی در انجام موفق عملیات سیمانکاری اشاره کرد و افزود: بررسی علل تخریب برخی از پلاگ‌های سیمانکاری تولیدی در داخل کشور در عملیات سیمانکاری چاه‌های نفت و گاز اواخر سال ١٣٨٩ به درخواست معاون مدیر فنی (حفاری) شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب، به پژوهشگاه صنعت نفت محول و پس از انجام بررسی‌های مقدماتی پروژه‌ای تحت عنوان «طراحی فرمولاسیون و ساخت پلاگ‌های سیمانکاری بالایی و پائینی برای کاربرد در چاه‌های عمیق در فشار و دمای بالا (HPHT)» از طرف پژوهش و فناوری مناطق نفتخیز جنوب به پژوهشگاه واگذار شد.

مسئول پروژه پلاگ‌های سیمانی با اشاره به آنالیز قطعات ساخته شده در کشور، ادامه داد: تجزیه و تحلیل ساختار قطعات پلاگ تولیدی در داخل کشور که از مهندسی معکوس پلاگ‌های شرکت‌های ودرفورد و هالیبرتون آمریکا ساخته شده بودند، نشان داد که این پلاگ‌ها تنها قابلیت کاربرد در چاه‌های با عمق کمتر از ٢٥٠٠ متر را دارند، اما در معرض دماها و فشارهای بالاتر چاه‌های عمیق، دچار نقصان شده و عملیات سیمانکاری را با مشکل مواجه می‌سازند.

خلخالی تصریح کرد: از این رو پلاگ‌های مخصوص چاه‌های عمیق با قابلیت کاربرد تا عمق ٤٥٠٠ متری برای کاربرد در شرائط دما و فشار بالا توسط پژوهشگاه صنعت نفت طراحی و ساخته شد. وی به انجام آزمون‌های پایلوتی در پژوهشگاه صنعت نفت و آزمون‌های تسریع شده برای بررسی کارایی پلاگ‌ها در آزمایشگاه اشاره و اظهار کرد: پس از بررسی‌های انجام شده قطعات پلاگ طراحی شده برای چاه‌های عمیق تولید و در دکل ٨٦ فتح چاه ٤٦٩ اهواز و دکل ٤٦ چاه ٤٠٧ مارون در عمق ٣٩٠٠ متری آزمون میدانی را با موفقیت پشت سر گذاشتند.

وی با بیان اینکه پس از اخذ تائیدیه کاربری از سرپرست معاونت مدیر فنی حفاری و پژوهش و فناوری شرکت‌های مناطق نفتخیزجنوب، سفارش تولید صنعتی ١٠٠ قطعه پلاگ از طرف معاونت مدیر فنی حفاری به پژوهشگاه داده شد، گفت: تولید این قطعات تحت لیسانس پژوهشگاه با همکاری شرکت توسعه دهنده محصول (مارون لاستیک) انجام گرفت و قطعات تولیدی هم‌اکنون در حال بهره‌برداری در سیمانکاری چاه‌های عمیق مناطق نفتخیزجنوب هستند. به گزارش پژوهشگاه صنعت نفت، در بهار امسال با تلاش متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت طراحی و ساخت سیالات افرون‌های گازی بومی و انحصار کشور آمریکا شکسته شده بود.


  کد خبر : 837
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :