یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
سرخط اخبار شنبه ۴ شهریور ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۱:۱۶:۵۴

تکمیل اطلاعات اکتشافی در دشت آبادان؛
پیشرفت پروژه لرزه‎نگاری سه‎بعدی سپهر به ۱۱۱ درصد رسید

ایران دریلینگ: با افزایش میزان پیشرفت پروژه تا ۱۲۰ درصد، اطلاعات لرزه‎ای مورد نیاز مدیریت اکتشاف در ناحیه دشت آبادان و دزفول شمالی تکمیل شد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از وزارت نفت، بهمن سلیمانی، معاون امور اکتشاف مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران از پیشرفت ١١١ درصدی پروژه لرزه‎نگاری سه‎بعدی سپهر خبر داد و گفت: این عملیات با هدف اکتشاف تله‎های چینه‎ای و تله‎های مرکب چینه‎ای و ساختمانی در بخش‎هایی از نواحی دشت آبادان و دزفول شمالی طراحی شده و در حال اجرا است. وی افزود: با رسیدن پیشرفت این پروژه لرزه‎نگاری به ١٢٠ درصد، انتظار می‎رود اطلاعات لرزه‎ای مدنظر در این پروژه بدست آید.

بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران، در پروژه‎های لرزه‎نگاری اکتشافی، برنامه عملیاتی با پیش فرض ١٠٠ درصد طراحی می‎شود؛ اما به دلیل خصوصیت غیرقابل پیش‎بینی بودن قطعی ساختارها در زیر زمین، در صورتی که حین انجام عملیات لرزه‎نگاری بخشی از یک ساختمان جدید کشف شود، به منظور شناسایی ابعاد کامل ساختمان جدید و برداشت کامل اطلاعات لرزه‎ای و زمین‎شناسی، سقف برنامه از ۱۰۰ درصد تعریف شده فراتر می‎رود. به این ترتیب، با توجه به اینکه پروژه‎های لرزه‎نگاری اکتشافی با افزایش حجم کار مواجه می‎شوند و همچنین به دلیل اهمیت برداشت کامل اطلاعات لرزه‎ای در پروژه‎های اکتشافی، با توافق هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، اختیار افزایش و یا کاهش سقف فعالیت‎ها تا ۲۵ درصد به مدیریت اکتشاف تفویض شده که در پروژه سپهر با تجدید برنامه‎ریزی، هم‎اکنون ۱۱ درصد اطلاعات بیش از برنامه عملیاتی پیش‏‎بینی شده برداشت شده است.

سلیمانی ادامه داد: پیمایش لرزه‎نگاری سپهر در جنوب غرب کشور در قالب پروژه لرزه‎نگاری سه بعدی و دوبعدی و برداشت سه‎مولفه‎ای برنامه‎ریزی شده است که انجام عملیات لرزه‎نگاری سه‎بعدی در هزار و ۴۶۰ کیلومتر مربع و دو بعدی و سه مولفه ای برای ١۶٠ کیلومتر بوده است. وی مدیریت اکتشاف را پیشتاز در استفاده از روش‎های جدید ژئوفیزیکی در صنعت نفت معرفی کرد و گفت: برداشت سه‎مولفه‎ای برای نخستین بار در ایران در پروژه سپهر انجام شده است که این اقدام، افزون بر کمک به شاخص‎های تولید و برداشت پارامترهای مخزنی، به پردازش دقیق اطلاعات لرزه‎ای هم کمک می‎کند.



  کد خبر : 2068
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :