ایران دریلینگ: اجرای قراردادهای پژوهشی و فناورانه در حوزه بالادست صنعت نفت، ایجاد و افزایش تعامل دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی طرف قرارداد شرکت ملی نفت ایران را با شرکتهای ایرانی اکتشاف و تولید به همراه داشته است. به گزارش ایران دریلینگ ابراهیم طالقانی، سرپرست پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، دوشنبه، ۱۶ اسفندماه در دومین کنفرانس توسعه میدانهای نفت و گاز، در پنلی با عنوان «نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در توسعه میدانهای نفتی در همکاری با شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکت ملی نفت ایران»، با بیان این مطلب افزود: شبکه همکاری فناورانه دانشگاههای طرف قرارداد از مدتی پیش با برگزاری نشستهای مستمر میان نمایندگان دانشگاهها شکل گرفته بود و به تازگی نمایندگان شرکتهای صاحب صلاحیت ایرانی برای فعالیت در حوزه اکتشاف و تولید نیز در این نشستها حضور مییابند.
وی با اشاره به تعامل خوب جامعه علمی و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی، افزود: بدون تردید بسیاری از راهکارها و تمهیدات از دل این نشستها هم اندیشی مشترک استخراج میشود. طالقانی ادامه داد: دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی طرف قرارداد شرکت ملی نفت ایران در اجرای قراردادهای پژوهشی میدانها، مطالعات خود را آغاز کردهاند و به اشراف اطلاعاتی خوبی در حوزههای کاری خود دست یافتهاند. وی با اشاره به تاکید سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر حرکت به سوی اقتصاد دانش بنیان، این قراردادهای پژوهشی را مصداق عینی اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد. وی مهمترین دستاورد اجرای قراردادهای پژوهشی فوق را جلوگیری از فعالیتهای جزیرهای صنعت نفت و دانشگاه خواند و گفت: باید به تدریج دیگر چالشهای پیش رو را نیز مرتفع کرد. طالقانی بر اهمیت منابع انسانی نیز تاکید کرد و افزود: ذخایر ایران در حوزه نفت و گاز به ذخایر زیرزمینی منحصر نمیشود و سرمایه انسانی صنعت نفت اعم از استادان، نخبگان و کارشناسان خبره این حوزه سرمایه ارزشمندی به شمار میآیند.
مدیریت پروژه و بهره مندی از متدولوژی ارزش افزوده
حمید آلادپوش، سرپرست اداره کل امور فناوری وزارت نفت نیز در این نشست تخصصی، بر اهمیت مدیریت پروژه تاکید کرد و گفت: این موضوع به قدری مهم است که به عنوان یکی از پنج محور پیوست فناوری مدل جدید قراردادهای نفتی دیده شده است. وی با اشاره به تغییر رویکرد قراردادهای پژوهشی بالادستی نفت از قراردادهای فرآیندمحور به قراردادهای بروندادمحور، افزود: آنچه میتواند به عملکرد موثر و موفقیت پروژههای برونداد محور کمک کند، متدلوژی ارزش افزوده است.
خویی، از دیگر سخنران این نشست تخصصی بود که به عنوان نماینده یکی از شرکتهای ایرانی اکتشاف و تولید به تشریح ویژگیهای این شرکتها پرداخت و گفت: دانشگاهها میتوانند با فعالیتهایی که به خلق ارزش افزوده منتهی میشود، به شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) کمک کنند. وی استفاده از فناوریهای نو برای کاهش هزینه تمام شده فعالیتها، دستیابی به بهترین روش تولید، ازدیاد برداشت، هوشمندسازی چاه و شاخص یابی را از جمله نمونههایی عنوان کرد که میتواند به خلق ارزش بینجامد.
کد خبر : 1758
ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir