یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sun 24 Nov 2024
    باشگاه خبری ایران دریلینگ؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت حفاری در ایران و جهان
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت حفاری با ما تماس بگیرید
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری ایران دریلینگ با ما تماس بگیرید
Breaking News
سرخط اخبار دوشنبه ۱ شهریور ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۵:۲۹:۰۰

از سوی رئیس برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌های اکتشاف
اولویت‌های اکتشافی شرکت ملی نفت ایران تبیین شد
ایران دریلینگ: رئیس برنامه ریزی و کنترل طرح‌های مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اهداف اکتشافی این شرکت در سال جاری را تببین کرد. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، مسعود انصاری در مورد اولویت‌های اکتشافی شرکت ملی نفت ایران در سال جاری گفت: مدیریت اکتشاف امسال در حوضه رسوبی کپه داغ، انجام عملیات حفاری را برنامه ریزی کرده و در مناطق خانگیران، مغان و سمنان نیز برنامه لرزه نگاری تعریف شده دارد.

وی افزود: در بخش ایران مرکزی نیز برنامه مطالعاتی و لرزه نگاری متوسط مقیاس تعریف شده است. در حوضه رسوبی مکران و دریای عمان نیز فعالیت‌های اکتشافی به ویژه بر روی هیدروکربورهای نامتعارف برنامه ریزی شده است هرچند در این حوضه کشف هیدروکربورهای متعارف نیز در برنامه است. وی با اشاره به اجرای موفق فاز نخست پروژه هیدرات‌های گازی در دریای عمان، گفت: نتایج حاصل از اجرای فاز نخست این پروژه امیدوارکننده بود و ذخیره خوبی پیش بینی شد. هم اکنون نیز به دنبال اجرایی کردن فاز دوم این پروژه با استفاده از سرمایه گذاری خارجی هستیم.

بررسی توازن میان تولید و اکتشاف 
وی در مورد توازن میان تولید و اکتشاف گفت: برابری میزان تولید و اکتشاف انتظار معقولی نیست؛ اما گاهی هم پیش می‌آید که میدان‌های بزرگی کشف شود که بتواند خیلی فراتر از آنچه تولید شده، حجم رزرو بدهد ولی این انتظار نه برای همه جای ایران است نه همیشگی. وی توضیح داد: به عنوان مثال اگه عربستان بخواهد با همین روندی که هم اکنون تولید می کند، اکتشاف هم داشته باشد باید سالانه ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون بشکه نفت کشف کند که عملا غیرممکن است.

انصاری افزود: به طور رایج، شرکت ملی نفت ایران و سایر شرکت‌های نفت و گازی تمایل دارند که به تناسب تولید، اکتشاف هم داشته باشند و از حجم ذخایرشان هم کم نشود. البته در بخش گاز کماکان می‌توان این امیدواری را داشت که بیش از آنچه که تولید می‌شود، اکتشاف داشت اما آن هم زمان دارد یعنی این امکان وجود دارد که اگر پارس جنوبی به ماکزیمم تولید خود رسید دیگر در بخش گاز هم نتوان به تناسب تولید اکتشاف داشت.

وی با بیان اینکه شرکت ملی نفت ایران معمولا برای میزان اکتشاف برنامه ای ضریب جایگزینی اعلام می کند، افزود: این شرکت به عنوان استراتژیست اول صنعت نفت و گاز هدف‌گذاری کلان انجام می دهد و وظیفه مدیریت اکتشاف عمل به این اهداف است البته این مدیریت نظرهای کارشناسی خود را مطرح و در نهایت ضریب جایگزینی مورد توافق طرفین انتخاب می‌شود.

اداره برنامه‌ریزی و کنترل طرح‌ها با استخراج خط مشی‌ها و اهداف کلان وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران از مصوبات و دستورالعمل‌های هیئت مدیره و مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران وظیفه تدوین و بازنگری برنامه های طرح اکتشاف نفت و گاز در قالب برنامه‌های بیست ساله، پنج ساله و سالانه و همچنین برآورد و تخصیص بودجه مورد نیاز پروژه‌ها و زیر پروژه‌ها و تدوین موافقتنامه طرح اکتشاف نفت و گاز و تحلیل و آنالیزفنی و اقتصادی کلیه پروژه‌های اکتشافی و تهیه گزارشات مطالعات اقتصادی از میادین کشف شده نفت و گاز را بر عهده دارد. این اداره از سه واحد تخصصی، برنامه‌ریزی و تخصص منابع، کنترل طرح‌ها و بررسی‌های فنی و اقتصادی تشکیل شده است.


  کد خبر : 1218
  ارتباط با سردبیر : info@IranDrilling.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «IranDrilling» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «IranDrilling» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :