باشگاه خبری ایران دریلینگ : چشم انداز جهانی حفاری فراساحلی در سال ۲۰۲۰ (رسانه‌های جهان)

ایران دریلینگ: تا سال ۲۰۲۰، کشورهای آسیایی تشنه انرژی، کانون رشد مصرف سوخت‌های فسیلی بوده و با ورود اکثر میادین خشکی هیدروکربوری به نیمه دوم عمر و کاهش تدریجی تولید از آن‌ها، شرکت‌ها را روانه دریاها نموده است. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از نفت ما، با توجه به سرمایه گذاری انجام شده در حوزه حفاری فراساحلی از 80 میلیارد دلار در سال گذشته، در پایان دهه کنونی و با رشد متوسط بیش از 10 درصدی، به 134 میلیارد دلار خواهد رسید. پایگاه موسسه پژوهشی ریپورتس در گزارش خود اعلام نموده که با افزایش تقاضای جهانی نفت و گاز در سالهای اخیر و بالا رفتن مقدار سرمایه گذاری‌های انجام شده توسط شرکتهای بین المللی در بخش فراساحلی، آینده جذابی برای این صنعت وجود خواهد داشت.

همچنین با توسعه فعالیت‌های حفاری اکتشافی در آب‌های فوق عمیق به ویژه در آسیا و اقیانوسیه، چشم اندازهای فرارو، جذاب‌تر شده است. این شرایط، باعث گردیده که شرکت‌های ارائه دهنده خدمات حفاری، سازندگان تجهیزات و تامین کنندگان نیروی انسانی مورد نیاز نیز در این بازار به سودآوری بیشتری دست یابند. تا سال 2020، کشورهای آسیایی تشنه انرژی، کانون رشد مصرف سوخت‌های فسیلی بوده و با ورود اکثر میادین خشکی هیدروکربوری به نیمه دوم عمر و کاهش تدریجی تولید از آنها، شرکت‌ها را روانه دریاها نموده است. بازار حفاری فراساحلی را می‌توان از نظر جغرافیایی به بخش‌های زیر تقسیم نمود: آسیا و اقیانوسیه، خاورمیانه، آفریقا، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی. ارزش بازار آسیا و اقیانوسیه بیش از سایر مناطق بوده، هرچند مثلث طلایی خلیج مکزیک، برزیل و غرب آفریقا همچنان و تا پایان دهه کنونی، در کانون تمرکز شرکت‌های حفاری فراساحلی خواهد بود.

اما از سال 2019 ، با افزایش ارزش بازار رو به رشد آسیا و اقیانوسیه از 19 میلیارد دلار کنونی به 35 میلیارد دلار، این منطقه از خلیج مکزیک پیشی خواهد گرفت. اما خلیج مکزیک در رتبه دوم باقی خواهد ماند. بازار حفاری فراساحلی از خدمات مختلفی مانند حفاری جهت دار، نمودارگیری، مانده یابی، اسیدکاری، سیمان کاری و ... تشکیل شده که تجهیزات مورد نیاز برای ارائه این سرویس‌ها در آب‌های کم عمق، عمیق و فوق عمیق با هم تفاوت‌های چشمگیری دارند. در این میان، 78 درصد سرمایه گذاری‌ها به شرکت‌های پیمانکار حفاری تعلق خواهد گرفت. از سوی دیگر، سهم آب‌های کم عمق همچنان بیش از سایر مناطق فراساحلی خواهد بود. در این گزارش شرکت‌های آتوود اوشنیک، بیکرهوگز، دیاموند آفشور، چاینا اویلفیلد، انسکو، هالیبرتون، کا.سی.ای دیوتاگ، مارسک، نابورس، نوبل، شلمبرژر، سیدریل، ترنس اوشن و ودرفورد به عنوان شرکت‌های پیشرو در این بازار در دهه کنونی معرفی شده اند.

گفتنی است آب‌های نروژ از دیگر کانون‌های سرمایه گذاری در سال‌های فرارو خواهد بود. هرچند به دلیل شرایط آب و هوایی دشوار دریای شمال، حفاری در آبهای پرتلاطم آن نیازمند تجارب عملیاتی و دارا بودن فناوریهای پیشرو خواهد بود. کارشناسان معتقدند به دلیل ریسک زیاد حفاری‌های اکتشافی و بالا رفتن مخارج، هزینه های یافتن میادین جدید برای فعالان این صنعت، بسیار بالا خواهد بود. به علاوه، مقررات دولتی، هزینه های اکتشاف، نوسانات قیمت نفت و قراردادهای واگذاری میادین از دیگر عوامل تاثیرگذار بر افق فعالیت حفاری فراساحلی خواهد بود.


منبع: www.oilandgasnewsonline.com




  کد خبر : 1505
 
یکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۷:۱۰:۳۷