باشگاه خبری ایران دریلینگ : خواص سیالات حفاری افرونی بررسی شد (صنعت و دانشگاه)
ایران دریلینگ: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و دانشگاه صنعت نفت، خواص سیالات حفاری افرونی را برای کاهش مشکلات عملیاتی حفاری مخازن آزمایش کردند. به گزارش ایران دریلینگ و به نقل از شانا، حفاری مخازن تخلیه شده، همواره با مشکلات عملیاتی و مباحث مربوط به هزینه‌های حفاری همراه است که اغلب این مشکلات مربوط به هرزروی غیرقابل کنترل گل حفاری یا احتمال گیر لوله‌ها یا مباحث مرتبط با تولید است که حتی امکان دارد سبب جلوگیری از گسترش بیشتر این نوع مخازن شوند. افزون بر آن، استفاده از سیالات ارزان قیمت سنتی سبب آسیب جدی به این مخازن می‌شود. با توجه به شرایط کنونی، به‌کارگیری روش‌های مناسب حفاری ضروری به‌نظر می‌رسد.

در پژوهش ساختار، خواص رئولوژی، فیلتراسیون و کنترل هرزروی سیالات حفاری افرونی آثار به‌کارگیری فناوری سیال حفاری به‌عنوان راه‌حل موثری جهت غلبه بر مشکلات مذکور ارزیابی شده است. از این‌رو، درباره ساختار این نوع سیال، مطالعات آزمایشگاهی دربارۀ خواص متعدد سیالات حفاری افرونی از جمله خواص جریانی، میزان هرزروی و پایداری انجام و تجربۀ استفاده از این نوع سیال در سراسر جهان بررسی شد. نتایج بررسی حاکی از آنست که از مهم‌ترین شاخص‌های کارآیی سیال پایه‌افزونی، حضور میکروحباب‌های هوا در طراحی و تهیۀ این نوع سیال است. حضور مولکول‌های پلیمر در کنار مواد فعال سطحی سبب تغییرات قابل توجهی در محلول و خواص سطحی مواد فعال سطحی در مقایسه با سامانه‌های صرفا پلیمری می‌شود.

در سیالات حفاری افرونی، نقش و عملکرد افرون‌ها مانند پل‌زننده در فرآیند اندودن و کنترل هرزروی است؛ به‌طوری‌که در سازندهای قابل نفوذ و سازندهایی که حفره‌های ریز دارند، افرون‌ها یا پل زدن و بستن حفره‌ها، از هرزروی سیالات حفاری جلوگیری کرده و سبب کاهش آسیب به سازند می‌شوند.



  کد خبر : 1440
 
چهارشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۵ ، ساعت ۱۳:۳۶:۱۰